«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Educatie Financiara pentru ONG-uri - prima platforma editoriala pentru si despre responsabilii financiari din ONG-uri, educatiefinanciara.techsoup.ro

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-12-03

Asociatia TechSoup Romania relanseaza programul Educatie Financiara pentru ONG-uri, sustinut de ING Bank, ca prima platforma editoriala pentru si despre responsabilii financiari din sectorul nonprofit romanesc. Citeste primele subiecte la educatiefinanciara.techsoup.ro

In urmatoarele luni, pe educatiefinanciara.techsoup.ro vom crea lunar materiale editoriale de educatie financiara pentru ONG-uri, acoperind subiecte de la zona obligatiilor si calendarului fiscal pentru organizatii neguvernamentale pana la materiale despre sustenabilitate financiara si sugestii pentru un management financiar sanatos al ONG-urilor. Nu vom ocoli nici discutiile serioase despre surse de finantare si obligatiile de raportare financiara cu care vin, si vom aduce la lumina exemple de management financiar de succes, dar si practici nesanatoase de management financiar din ONG-uri.

Pentru prima data intr-un proiect despre ONG-uri, vom promova munca si contributia pe care directorii, managerii, responsabilii financiari si executivi - financiarii din ONG-uri - o au la cresterea capacitatii organizatiilor neguvernamentale romanesti. De la organizatii finantatoare cu bugete de zeci de milioane de USD pana la organizatii mici care au reusit sa creasca intreprinderi sociale profitabile, financiarii acestor ONG-uri au multe de impartasit despre un management financiar sanatos, iar noi le vom oferi spatiul si sprijinul pentru a da mai departe ce au invatat pana acum in sectorul nonprofit.
Primele materiale si interviuri sunt deja disponibile pe educatiefinanciara.techsoup.ro, iar la editor@educatiefinanciara.techsoup.ro puteti trimite sugestii de subiecte pe care sa le abordam in perioada urmatoare.
 
Educatie Financiara pentru ONG-uri este un proiect creat si implementat de Asociatia TechSoup cu sprijinul unei finantari ING Bank. In editia 2014 a proiectului, am instruit in educatie financiara peste 300 de angajati si voluntari ONG si am creat primul e-book de educatie financiara pentru ONG-isti incepatori. Educatie Financiara pentru ONG-uri este cel mai premiat proiect de educatie financiara pentru sectorul nonprofit: in 2015, a primit Premiul Special pentru Educatie la CSR Awards, dar si Premiul III pentru Campanii si Proiecte Responsabilitate Sociala la Gala Societatii Civile.
 
Despre Asociatia TechSoup Romania

Misiunea Asociatiei TechSoup Romania este ca fiecare organizatie neguvernamentala din Romania sa aiba tehnologia necesara pentru a-si indeplini misiunea la adevaratul potential. Incurajam activ si sistematic adoptarea de catre organizatiile neguvernamentale a noilor tehnologii si servicii online. Construim si oferim gratuit resurse de invatare pentru toate ONG-urile din Romania, precum Scoala Digitala pentru ONG-uri sau Educatie Financiara pentru ONG-uri. Afla mai multe pe www.techsoup.ro sau pe www.annualreport.techsoup.ro

Despre ING Bank

ING Bank este prima institutie financiara internationala care a deschis o sucursala in Romania dupa 1989. ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de asigurari si de management al activelor unui numar de peste 84 de milioane de clienti individuali, companii si institutii din peste 40 de tari din Europa, America de Nord, America Latina, Asia si Australia.

Directiile de responsabilitate sociala ale ING Bank in Romania sunt educatie financiara si antreprenoriat, educatie pentru grupurile dezavantajate si dezvoltare urbana. Afla mai multe pe www.ing.ro/ingb/ing-in-romania/responsabilitate-sociala.html

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile