«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Conferinta de inchidere a proiectului "ICAR - Incluziune prin microCredit si Ajutor Reciproc - strategie sustenabila a economiei sociale pentru ocupare si creare de intreprinderi sociale"

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-12-11

Conferinta de inchidere a proiectului "ICAR - Incluziune prin microCredit si Ajutor Reciproc – strategie sustenabila a economiei sociale pentru ocupare si creare de intreprinderi sociale"
 
Marti, 15.12.2015 va avea loc conferinta de finalizare a implementarii proiectului "ICAR Incluziune prin micro Credit si Ajutor Reciproc - strategie sustenabila a economiei sociale pentru ocupare si creare de intreprinderi sociale", derulat de Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania, alaturi de 27 de parteneri la nivel national. Proiectul implementat in perioada ianuarie - decembrie 2015 este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Evenimentul se va desfasura la Hotel Royal din Bucuresti, incepand cu ora 09.00.
 
Conferinta va avea ca principale obiective prezentarea activitatilor derulate si diseminarea rezultatelor obtinute pe perioada implementarii proiectului. Totodata, un scop secundar al evenimentului este acela de a promova economia sociala ca un instrument flexibil si eficient de integrare pe piata muncii a persoanelor defavorizate, in special in contextul socio-economic actual. 

Prin implementarea proiectului partenerii si-au propus sa atinga urmatoarele obiective:
 

  • promovarea si dezvoltarea intreprinderilor sociale;
  • consolidarea capacitatilor, compententelor, cunostintelor, stimei de sine persoanbelor ce provin din grupuri vulnerabile;
  • infiintarea unui numar de 9 C.A.R. - Structuri de economie sociala (SES) si dezvoltarea activitatii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare
  • crearea a 36 de noi locuri de munca din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: Bucuresti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia si Nord - Est.


Astfel, pentru realizarea cu succes a obiectivelor mai sus mentionate, in proiect au fost implicati 20 de specialisti in economie sociala, formatori autorizati ANC, care au organizat sesiuni de consiliere si orientare in domeniul economiei sociale pentru un numar de 400 de persoane apartinand grupului tinta al proiectului, dupa cum urmeaza: 235 femei, 10 persoane de etnie roma, 15 persoane cu dizabilitati, 120 persoane apartinand altor grupuri vulnerabile. De asemenea, 120 de persoane din grupul tinta au participat la cursurile de economie sociala si  infiintarea celor 9 structuri de economie sociala prevazute in proiect (5 in mediul rural si 4 in mediul urban).  Cele 9 SES-uri infiintate au creat 36 de locuri de munca, dintre care 24 dedicate persoanelor din categorii defavorizate.

Realizarea cu succes a tuturor obiectivelor stabilite in debutul proiectului, este un aspect care vine sa demonstreze inca o data utilitatea, eficienta si flexibilitatea economiei sociale in procesul de integrare pe piata muncii a persoanelor care provin din categorii defavorizate, dar si in procesul de dezvoltare economica a comunitatilor sarace.

Pentru informatii suplimentare cu privire la activitatile proiectului sau confirmarea participarii la eveniment ne puteti contacta la adresa de e-mail uncar@uncar.ro.

*Proiectul este implementat de Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania alaturi de 27 de parteneri la nivel national, dupa cum urmeaza: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Arges, Uniunea Teritoriala Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Buzau, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Dambovita, Uniunea Teritoriala a Caselor de Ajutor Reciproc Hunedoara, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor Mures, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor Dolj, Uniunea Teritoriala Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor Braila, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Valcea, Casa de Ajutor Reciproc Alprom I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Silvapam I.F.N, Casa de Ajutor Reciproc Tractorul Brasov I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Braila, Casa de Ajutor Reciproc Municipiul Bucuresti, Casa de Ajutor Reciproc Solidaritatea Braila, Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Targoviste, Casa de Ajutor Reciproc Judetean Targoviste, Casa de Ajutor Reciproc Apcarom Buzau I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Unirea Deva I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Zarand I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Hateg I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Decebal I.F.N. Deva, Casa de Ajutor Reciproc Sanitar Ramnicu Valcea I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc IFN C.F.R. Ramnicu Valcea, Casa de Ajutor Reciproc I.F.N Municipal Ramnicu Valcea, Asociatia Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Falticeni I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Solidaritatea IFN Buhusi.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile