«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Proiect de 2 milioane de euro care a creat 9 start-up-uri 100% romanesti

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2015-12-21

Depus in ultima parte a ciclului de finantare 2007-2013, proiectul "Sprijin Integrat Structurilor de Economie Sociala (SISES)" a beneficiat de un buget de doua milioane de euro si un an - termen de implementare, timp in care sa infiinteze noua intreprinderi, sa ofere consiliere si cursuri de specialitate, sa organizeze evenimente si sa coaguleze cat mai mult structurile sociale deja existente in Romania.

O sarcina dificila de la care, cei peste 20 de membri ai echipei de implementare, nu au dat inapoi. Vorbim de eforturi uriase care nu s-ar fi putut sustine daca fiecare angajat nu ar fi lucrat ca si cum acest proiect este si al lui...
Cifrele despre care vorbim sunt impresionante. Cele noua start-up-uri au creat nu mai putin de 53 de locuri de munca, dintre care 36 ocupate de persoane vulnerabile. Insa dincolo de cifre, importanti sunt oamenii. Vorbim de 53 de oameni care, datorita acestui proiect, pot oferi familiilor lor un trai mai bun si un viitor mai sigur.

Aceste intreprinderi sociale au avut investitii de peste un milion de euro, iar aceasta inseamna dezvoltarea economiei nu doar pe verticala, ci si pe orizontala, contribuind la dezvoltarea industriilor conexe.

Un numar de 66 de persoane au absolvit cursuri de specialitate in domeniul economiei sociale, iar 180 de persoane au fost consiliate, conturand astfel, un viitor mai bun pentru ei si pentru societate. In plus, s-au realizat spoturi de promovare a economiei sociale si s-a creat o retea de astfel de intreprinderi pentru a facilita colaborarea si desfacerea producelor.

Una peste alta, proiectul a demonstrat ca nu trebuie sa asteptam investitorii straini, ci putem crea si dezvolta afaceri frumoase si profitabile, 100% romanesti.

Proiectul se incheie, dar drumul celor noua start-up-uri este abia la inceput si cu siguranta, vom mai auzi vorbindu-se despre ele multa vreme.

Afla mai multe informatii pe www.sises.ro.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile