«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Ucenicie la locul de munca

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2016-01-04

Comuna Cornu Luncii, in parteneriat cu Asociatia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Fundatia ECOTOP pentru Cultura si Educatie Ecologista Oradea, Asociatia KULT-ART si Die Querdenker Austria, a implementat, in perioada 15 ianuarie - 31 decembrie 2015, proiectul "Social Economy 4 All" - POSDRU/173/6.1/S/148302, cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara nr. 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1: „Dezvoltarea economiei sociale“.

Ca obiectiv general, Social Economy 4 All a urmarit crearea unui model integrat pentru sprijinirea accesului pe piata muncii a grupurilor vulnerabile din regiunile Nord Est si Nord Vest ale Romaniei, prin dezvoltarea unor structuri de economie sociala in cadrul unui consortiu profesionist transnational, care sa conduca la promovarea unei societati europene incluzive si coezive.

Au fost infiintate 3 SES-uri (Structuri de Economie Sociala): Cooperativa Sociala „Lemn Terapy” Societate Cooperativa, Sasca Mica, Suceava, care realizeaza mobilier de exterior, “KULT-ART Fusion” Societate Cooperativa, Darmanesti, Suceava, care realizeaza obiecte din sticla prin fuziune si Cooperativa Sociala „Dianthus” Societate Cooperativa, Bratca, Bihor, care are ca obiect de activitate peisagism si intretinerea spatiilor verzi. Aceste SES-uri sprijina accesul pe piata muncii a persoanelor vulnerabile care urmeaza o perioada de formare prin ucenicie la locul de munca: persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma, persoane care traiesc din venitul minim garantat si familii care au mai mult de 2 copii si/sau familii monoparentale.

In cadrul proiectului au fost identificati, selectati si consiliati 414 beneficiari din grupul tinta, dintre care 12 specialisti in economie sociala certificati ANC (instructor preparator formare, consilier vocational si antreprenor in economie sociala). S-au organizat cursuri de formare profesionala acreditate ANC pentru 84 de persoane din GT (28 - lucrator in tamplarie, 28 - muncitor peisagist-floricultor, 28 - lucrator in industria sticlei). S-au organizat stagii de practica in tara (15 persoane din cele 3 domenii), stagii de practica in strainatate (9 persoane), sesiuni de instruire la locul de munca (15 persoane). Au fost create 24 de locuri de munca in cele 3 cooperative, fiecare SES fiind structurat astfel: 1 manager, 2 specialisti si 5 angajati. S-a creat un web site al proiectului, s-au organizat campanii de promovare a economiei sociale (15 conferinte de presa locale si regionale, 7 seminarii regionale, o conferinta nationala „Economia Sociala in 2015. Proiecte, realizari si perspective”, 3 vizite de studiu transnationale, 2 conferinte de deschidere (Oradea si Suceava), 1 intermediara si 2 de inchidere proiect (Oradea si Suceava). S-a realizat un film documentar despre beneficiile economiei sociale pentru grupurile vulnerabile, iar partenerul transnational a realizat un Studiu privind beneficiile economiei sociale.

Proiectul „Social Economy 4 All” a avut o valoare totala de 4.900.943 lei din care valoarea asistentei financiare nerambursabile este de 4.802.924 lei, iar contributia proprie este de 98.018 lei (2%).
Pentru informatii suplimentare legate de activitatile proiectului puteti sa ne contactati prin email: socialeconomy4all@gmail.com, telefon: 0755 536 457, sau direct la sediul Solicitantului, Comuna Cornu Luncii, str. Primariei, nr. 51, judetul Suceava, persoana de contact  Elena Viviana Vlad, Specialist Comunicare P3.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile