«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

"Bani, economii si credit" - film documentar despre riscurile supra-indatorarii, educatia financiara si ajutorul financiar reciproc

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-12-23

Episodul 1 al filmului educativ despre riscurile supra-indatorarii, educatia financiara si ajutorul financiar reciproc, realizat de catre Institutul de Economie Sociala si Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc din Romania cauzele indatorarii, fie ca este vorba despre pierderea locului de munca, o intorsatura a vietii, un divort, o separare, un deces, o boala sau un handicap care implica cheltuieli medicale ridicate (Se cunoaste faptul ca gospodariile monoparentale sunt dintre cele mai afectate). Ȋn numeroase cazuri, la originea indatorarii excesive se afla recurgerea la credite, incurajata de campanii publicitare agresive si inselatoare, pentru a compensa lipsa veniturilor si a achizitiona bunuri si servicii, intr-o societate a abundentei.

Va invitam sa vizionazi episodul  “Bani, economii si credit” in cadrul filmului educativ despre riscurile supra-indatorarii, educatia financiara si ajutorul financiar reciproc disponibil aici.

Material realizat in cadrul proiectului ICAR Incluziune prin microcredit si Ajutor Reciproc – strategie sustenabila a economiei sociale pentru ocupare si creare de intreprinderi sociale, cofinantat din Fondul Social European (FSE) in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), Axa Prioritara: : 6. “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile