«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Simplificarea achizitiilor publice

Postata in: Evenimente internationale
Data: 2016-01-11


Noul "Document unic pentru achizitiile publice europene" (European Single Procurement Document - ESPD) a fost adoptat in data de 5 ianuarie 2016. Acesta va reduce considerabil sarcina administrativa pentru companiile interesate in a castiga un contract de achizitii publice, in special IMM-uri.   

Elżbieta Bieńkowska, comisarul european pentru piata interna, industrie, antreprenoriat si IMM-uri, a declarat: "Prin reducerea volumului de documente necesare, ESPD va simplifica procesul de participare a companiilor la procedurile de achizitii publice. Administratiile publice vor beneficia astfel de o gama mai larga de oferte, ce asigura o mai buna calitate si o valorificare eficienta a fondurilor."   

ESPD va permite tuturor companiilor sa transmita electronic o declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa ca indeplinesc criteriile de eligibilitate sau cerintele de capacitate comerciala, urmand ca doar compania castigatoare sa prezinte documentele justificative necesare. Pentru a facilita utilizarea ESPD, este in curs de realizare un sistem gratuit on-line pentru toate statele membre si firmele interesate. Noua procedura va inlocui vechile sisteme, cu diferente semnificative intre statele membre.   

Context
Simplificarea procedurilor de licitatie este unul dintre cele mai importante elemente ale reformei achizitiilor publice, ce va intra in vigoare la data de 18 aprilie 2016.

Sursa: http://ec.europa.eu/romania   

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile