«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Alex Velea, invitat Living Library in cadrul proiectului Cooperare interetnica pentru comuna Brahasesti

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2016-01-18

Asociatia Romano ButiQ alaturi de partenerii Fundatia Toflea si Consiliul Local Brahasesti, s-au bucurat ieri de prezenta interpretului de muzica pop Alex Velea la Caminul Cultural din Brahasesti, in cadrul unui eveniment de tip Living Library. 

Conceptul de Living Library (Biblioteca Vie) a fost creat ca un instrument al egalitatii care urmareste sa conteste prejudecatile si discriminarea. Aceasta functioneaza la fel ca o biblioteca normala: Vizitatorii pot naviga catalogul pentru titlurile disponibile, aleg cartea pe care doresc sa o citeasca si o imprumuta pentru o perioada limitata de timp. Singura diferenta este ca, in Biblioteca Vie, Cartile sunt oameni si lectura este o conversatie. ”Cartea” Alex Velea este foarte actuala in randul copiilor si al tinerilor din ziua de azi si astfel, am ales ca acesta sa ridice stima de sine a participantilor, sa inteleaga ca toti suntem oameni, toti putem fi la randul nostru ”carti” si ca succesul poate fi al oricui care munceste pentru asta si care se lupta pentru a creste atat spiritual cat si profesional.

Artistul le-a povestit oamenilor despre evolutia personala si cateva detalii din viata sa, punand accent pe educatie si valori. In scopul de a stimula stima de sine, acesta a provocat cativa tineri dornici de exprimare sa prezinte cateva miscari de dans specifice melodiilor sale. Pentru a accentua ideea ca ”da, se poate”, Alex Velea a venit insotit de tanarul artist Mario Fresh, in varsta de 16 ani, care s-a alaturat evenimentului. Atat copiii cat si tinerii din sala nu au crezut pana in ultimul moment ca la ei, in Brahasesti, judetul Galati, intr-un sat la o distanta de 20 de km de Tecuci, a venit Alex Velea, cel pe care pana atunci il vedeau doar la televizor sau pe internet. Evenimentul a creat valva in comunitate si chiar si a doua zi, copiii vorbeau despre autografele lor si selfie-urile cu artistul Alex Velea.

Proiectul ”Cooperare interetnica pentru comuna Brahasesti”, implementat de  Asociatia Romano ButiQ, impreuna cu Fundatia Toflea si Consiliul Local Brahasesti, are ca obiectiv general contributia la dezvoltarea comunitatii rurale interetnice Brahasesti, pe plan social si economic, prin implicarea membrilor comunitatii, de la mic la mare in procesul de dezvoltare locala si prin incurajarea dialogului intercultural.

Viziunea Romano Butiq si a partenerilor sai, atunci cand vine vorba de cresterea si dezvoltarea comunitatilor este una in care beneficiarul este mai degraba partener de lucru, unde solutiile sunt posibile si genereaza sustenabilitate doar prin implicarea directa a persoanelor carora le este dedicat proiectul, in cazul de fata, cetatenii comunei Brahasesti.  Stim ca nu exista solutii de-a gata, iar cheia procesului de dezvoltare comunitara este imputernicirea membrilor comunitatii si determinarea acestora sa se implice si sa contribuie la gasirea de solutii si genererea de schimbare sociala pozitiva, sa participe activ la viata comunitatii si la dezvoltarea ei. Finantarea de care beneficiaza proiectul este in valoare de 74.700 € pe o durata de 20 de luni.

Proiectul ”Cooperare interetnica pentru comuna Brahasesti” este finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile