«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Va invitam sa participati cu propuneri privind buna aplicare a legii economiei sociale

Postata in: Stiri IES
Data: 2016-01-22


Dupa cum stiti, Legea privind economia sociala a intrat in vigoare in luna august a anului trecut. Avand in vedere ca termenul prevazut de legiuitor pentru elaborarea normelor metodologice a trecut, organizatiile din acest sector solicita Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice sa aiba in vedere adoptarea cat mai rapida a acestora.

Pentru a veni in sprijinul autoritatilor publice, un grup de lucru din cadrul Coalitiei pentru economie sociala a elaborat un set de Propuneri care speram sa fie avute in vedere la elaborarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 219/2015 privind economia sociala. Urmeaza ca aceste propuneri sa fie inaintate autoritatilor competente in cel mai scurt timp. Va invitam sa va alaturati demersului nostru, exprimandu-va opinia cu privire la acestea. Textul documentului este disponibil aici.

Va rugam sa ne transmiteti sugestiile si opiniile voastre prin completarea formularului disponibil aici.

Grupul de lucru organizeaza, de asemenea, o dezbatere cu organizatiile din sector si specialistii interesati, in data de 28 ianuarie, incepand cu ora 10: 00, la sediul Institutului pentru Economie Sociala, pe baza careia urmand a se finaliza aceasta propunere. Va rugam sa ne confirmati participarea prin e-mail la adresa raluca.simbotin@fdsc.ro.

Propunerea a fost realizata de catre grupul de lucru format din: Reteaua romana a intreprinderilor sociale de insertie RISE, Fundatia Alaturi de Voi, Institutul de Economie Sociala - FDSC, Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania (U.N.C.A.R.S.R.) si Federatia Nationala „OMENIA” a C.A.R.P.-urilor din Romania.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile