«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Parteneriatele ASAT, o buna practica in economia sociala din Romania

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2011-12-05

 

Parteneriatele locale de solidaritate intre mici fermieri si grupuri de consumatori din mediul urban sunt cunoscute in Romania sub numele de ASAT – Asociatia pentru Sustinerea Agriculturii Taranesti. Ele sunt o forma de Agricultura Sustinuta de Comunitate, fiind dezvoltate in multe tari democratice ca o alternativa de re-localizare a productiei alimentare.

In cadrul proiectului "Modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale" Asociatia CRIES – Centrul de Resurse pentru Initiative Etice si Solidare, promoveaza parteneriatele ASAT alaturi de alte 5 domenii de interventie: consum responsabil, comert echitabil, comert solidar, intreprinderi sociale de insertie, finantare etica si microcreditare sociala.

Solidaritatea, o noua sursa de putere economica

Cea mai recenta recunoastere a modelului ASAT este prezentarea acestuia publicata in Manualul de bune practici in economie sociala, realizat in cadrul proiectului "Economia sociala – model inovator pentru promovarea incluziunii active a persoanelor defavorizate", implementat de MMFPS, cu urmatorul titlu: Comertul solidar in sprijinul agriculturii locale (pp.54-55)

 

Asociatia CRIES – Centrul de Resurse pentru Initiative Etice si Solidare (www.cries.ro) in parteneriat cu Platforma Europeana IRIS (www.iris-network.eu), Institutul Intercultural Timisoara (www.intercultural.ro), Serviciul APEL (www.apelngo.ro) si Integra Romania (www.integraromania.ro) desfasoara proiectul strategic "Modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale. Proiectul este cofinantat prin Fondul Social European" si se desfasoara la nivel national in perioada 2010-2013. Centrele de implementare ale proiectului sunt: Bucuresti, Arad, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Odorheiu Secuiesc, Sibiu si Timisoara.

Obiectivul principal al demersului vizeaza dezvoltarea economiei sociale in Romania ca instrument de promovare a incluziunii sociale si a cetateniei active. Dintre activitatile proiectului, mentionam: activitati de analiza si cercetare, formare in domeniul economiei sociale, activitati de promovare a networking-ului social, dezvoltarea de proiecte pilot, lansarea a 8 proiecte/initiative pilot in domeniul economiei sociale. 

Mai multe detalii referitoare la proiectil sus-mentionat puteti gasi pe site-ul www.cries.ro.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile