«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Asociatiile si cooperativele agricole, parte a economiei sociale - o prioritate pe agenda Guvernului

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2016-03-18

 

 

 

Echipa premierului Dacian Ciolos pregateste pachetul pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate. Asocierea fermierilor este un element important in acest pachet. Asociatiile si cooperativele agricole si obstile/ composesoratele sunt parte din economia sociala.

Institutul de Economie Sociala promoveaza asocierea fermierilor si organizatiile acestora din 2011. Proiectul New Crops aduce know how de la cooperative agricole din Spania si Italia pentru fermierii romani! Puteti vedea la ce performante au ajuns cooperativele agricole din aceste tari la acest link.

Regasiti mai jos comunicatul de presa din partea Guvernului si detalii suplimentare.

COMUNICAT DE PRESĂ

Primul-ministru Dacian Ciolos va efectua luni, 21 martie, o vizita la Alba Iulia, unde va participa la evenimentul de lansare al 'Pachetului de masuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate'. Premierul Dacian Ciolos va fi insotit de vicepremierul Vasile Dincu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu.

Seful Executivului se va intalni cu autoritatile locale si va vizita obiective care reprezinta exemple de buna practica in zona dezvoltarii rurale: mici ferme, afaceri non-agricole, infrastructura realizata cu fonduri europene.

In cursul dupa-amiezii, premierul Ciolos va participa la conferinta cu fermierii, organizata la Caminul Cultural Ciugud, in cadrul careia va fi prezentat continutul pachetului de masuri.

Programul vizitei premierului Dacian Ciolos la Alba Iulia este disponibil la acest link

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile