«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

INVITATIE - Consultare publica "Serviciile sociale si importanta lor in asigurarea calitatii vietii persoanelor varstnice"

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2016-03-21

 

 

COMUNICAT DE PRESA

Asociatia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „OMENIA” Bucuresti, alaturi de partenerii sai, Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii si Opportunity Associates Romania, organizeaza, miercuri, 23 martie 2016, consultarea publica cu tema „Serviciile sociale si importanta lor in asigurarea calitatii vietii persoanelor varstnice”. Evenimentul va avea loc la sediul Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii din cadrul Academiei Romane, din Strada 13 Septembrie nr.13 (intrarea dinspre Palatul Parlamentului – Senat), sala  2374, etaj 2, incepand cu orele 9:30.

Imbatranirea accentuata a populatiei Romaniei necesita dezvoltarea unor servicii sociale adecvate nevoilor specifice persoanelor varstnice care sa le asigure o calitate a vietii corespunzatoare. In prezent, serviciile sociale pentru persoanele varstnice din Romania sunt slab dezvoltate, acoperind o mica parte din nevoile existente, atat din cauza slabei finantari, dar mai ales a lipsei unei viziuni strategice de dezvoltare in domeniul protectiei sociale a persoanelor varstnice. In cadrul acestei dezbateri vor fi discutate masurile de politica publica pentru protectia persoanelor varstnice, obstacolele in furnizarea serviciilor sociale pentru varstnici si perspectivele de dezvoltare a serviciilor sociale pentru aceasta categorie de populatie.

De asemenea, dezbaterea are rolul de a consolida comunicarea dintre factorii de decizie si furnizorii de servicii sociale privati si cei publici pentru dezvoltarea de politici publice coerente pentru protectia persoanelor varstnice care sa conduca la cresterea calitatii vietii varstnicilor din Romania.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact: Giorgica Badarau, telefon mobil: 0752.001.404, telefon fix: 021.423.17.49, fax: 021.456.36.99, e-mail: c.a.r.p.omenia@clicknet.ro

Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania – Componenta 5 Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor. Retele si coalitii – Subcomponenta 5.1. Sprijin pentru coalitii si retele la nivel regional national si pentru think tank-uri, Operator FOND ONG – Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Couminicatul poate fi descarcat de la acest link.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile