«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Premii de 5000 de euro pentru ideile de afaceri sociale ale studentilor la competitia internationala Social Impact Award!

Postata in: Oportunitati
Data: 2016-04-26

 

 

 

Global Shapers, Social Innovation Solutions si Universitatea Alternativa organizeaza Social Impact Award Romania, competitia internationala ce incurajeaza tinerii dornici sa aduca o schimbare in societate prin antreprenoriat social. Tinerii care isi doresc sa schimbe probleme sociale curente intr-un mod inovativ sunt asteptati sa aplice pana pe 8 mai pentru premii in bani, mentorat, spatiu de lucru si participarea la Social Impact Award Europe Summit in Viena.

De multe ori, ideile mici aduc schimbari mari. Social Impact Award reprezinta, in primul rand, o noua cale de cariera pentru tineri. Completeaza formularul de inscriere pana pe 8 mai si vei face primul tau pas catre o experienta de invatare completa, care isi propune sa transforme tineri cu potential in antreprenorii sociali de maine.

In contextul in care 60% din studentii romani vor sa devina antreprenori* si in top trei motivatii de alegere a carierei este aceea de a-i ajuta pe ceilalti**, conform studiului global Youth Speak, antreprenoriatul social devine o varianta necesara. In lipsa predarii acestuia in scoli, Social Impact Award isi propune sa aduca in atentia tinerilor aceasta optiune de cariera.

Dupa 8 mai, organizatorii vor selecta 8 idei de proiecte care vor intra intr-o etapa de dezvoltare si incubare a ideilor pe parcursul verii alaturi de Youth Hub si Incubatorul Universitatii Alternative. Pe 29 septembrie, juriul va acorda 3 premii de 1500 de euro, la care se adauga premiul de popularitate in valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunitatii. Castigatorii vor primi si burse de participare la Social Impact Award Europe Summit, care va avea loc la finalul lunii octombrie, la Viena.

Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul Social Impact Award.

Despre Social Impact Award

Social Impact Award este o competitie de idei pentru studentii care vor sa produca o schimbare in societate intr-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social in randul studentilor si tinerilor din Europa Centrala si de Est. Astazi, proiectul este prezent in 10 tari: Austria, Cehia, Bosnia si Herzegovina, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Romania, Rusia, Serbia si Slovacia.

In Romania, proiectul se afla la cea de-a cincea editie si este organizat de catre Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions si Universitatea Alternativa, construind pe editiile anterioare organizate de Impact Hub Bucuresti.

Global Shapers Bucharest Hub face parte din reteaua globala de Huburi de tineri prezenta in peste 450 de orase din peste 80 de tari aflata sub egida World Economic Forum. (www.globashapers.ro)

Social Innovation Solutions este un butiq de consultanta si training in inovare si antreprenoriat social fondat de Oana Toiu.

Universitatea Alternativa este o platforma educationala, aflata la intersectia dintre aspiratiile studentilor, provocarile societatii, proiectele companiilor si expertiza profesionistilor care construiesc experientele de invatare.

Persoana de contact:

Corina Angelescu

Social Impact Award Romania PR

corina.angelescu@universitateaalternativa.ro

0743 096 875

*   conform studiului Erst&Young prezentat la Romanian Business Leaders Summit 2016

** conform rezultatelor pe Romania ale studiului global Youth Speak realizat de AIESEC, cu peste 3000 de respondenti  

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile