«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

NESsT si UniCredit lanseaza programul pentru sprijinirea afacerilor sociale din Romania, editia 2016

Postata in: Oportunitati de finantare
Data: 2016-05-26

 

 

 

Timisoara – 16 mai 2016 – Fundatia NESsT Romania lanseaza, in parteneriat cu UniCredit Foundation, UniCredit Bank si UniCredit Business Integrated Solutions, programul ”The Power of Social Enterprise – Bringing Dignified Jobs and Income to At Risk Communities”, ce are ca scop sprijinirea afacerilor sociale din Romania. In cadrul programului, partenerii implicati isi propun sa dezvolte capacitatea unor afaceri sociale existente de a crea noi locuri de munca sau de a genera venituri pentru persoane din diverse categorii defavorizate.

NESsT, cu sprijinul UniCredit Foundation, va investi granturi in valoare totala de 25 000 euro in cele mai promitatoare doua afaceri sociale care se vor alatura portofoliului sau si vor beneficia de serviciile consultanta si mentorat oferite de Fundatia NESsT Romania. Cele mai bune trei afaceri finaliste din ultima etapa de selectie vor castiga cate un premiu suplimentar in valoare totala de 10.000 euro finantat de UniCredit Foundation sub initiativa Your Choice, Your Project (YCYP). YCYP este un program al UniCredit Foundation ce are ca scop implicarea angajatilor UniCredit din Romania intr-un proces de votare prin care acestia desemneaza cele mai bune trei afaceri sociale ce vor fi premiate.  

NESsT defineste afacerea sociala drept o afacere conceputa cu scopul de a rezolva o problema sociala critica dintr-o comunitate, intr-un mod sustenabil financiar. Programul de fata se adreseaza atat intreprinderilor sociale, asa cum sunt definite ele in legea nr. 219/2015 privind economia sociala, cat si tuturor afacerilor infiintate si conduse de ONG-uri, persoane fizice, cooperative sau diferite tipuri de entitati comerciale (PFA, SRL, II) care sunt motivate de rezolvarea unei probleme sociale si care respecta principiile economiei sociale.

Fundatia NESsT Romania invita afacerile sociale din Romania sa se inscrie in program pana la data de 24 iunie 2016. Dintre cei care se inscriu, specialistii NESsT vor alege un numar de maxim 20 de afaceri sociale care vor intra in program. Procesul de selectie a finalistilor se va desfasura in trei etape, pe parcursul carora participantii vor avea ocazia sa beneficieze de consultanta si sprijin din partea echipei NESsT si UniCredit. Desemnarea celor care vor primi investitiile sub forma de finantare nerambursabila va fi facuta de catre o comisie de investitie formata din specialisti NESsT, UniCredit si experti internationali.

Mai multe informatii despre program si formularul online de aplicare puteti gasi la acest link

Maurizio Carrara, presedintele UniCredit Foundation, explica motivele implicarii in acest proiect: ”Prin sustinerea unor proiecte inovative, solidaritatea si implicarea civica devin elementele cheie ale unei afaceri competitive si sustenabile. In acest sens, eforturile noastre de a sprijini si a finanta antreprenoriatul social pot crea oportunitati concrete de acces la piata muncii si determina noi directii de schimbare in acest domeniu”

Anca Nuta, directoarea departamentului de Identitate si Comunicare al UniCredit Bank, subliniaza  importanta parteneriatului din 2016: ” UniCredit Bank face parte dintr-un Grup care, in mod traditional, este recunoscut pentru actiunile sale de implicare sociala. Prin parteneriatul inceput cu NESsT in 2012 si cu sprijinul UniCredit Foundation, am reusit sa dezvoltam 17 afaceri sociale. Anul acesta, pentru a ajuta si mai mult oamenii din grupurile dezavantajate, prioritatea noastra este sprijinirea unor afaceri sociale existente care dovedesc ca au potential de crestere. Pentru banca UniCredit acest proiect este o oportunitate de a sustine atat economia locala, cat si economia sociala, domeniu cheie pentru cresterea Romaniei, promovarea incluziunii sociale si bunastarii nationale.”

Girolamo Antonucci, Branch Manager al UniCredit Business Integrated Solutions Romania, a  evidentiat importanta implicarii angajatilor in proiecte sociale: ”UniCredit Business Integrated Solutions Romania – compania de servicii globale a Grupului – s-a angajat pe termen lung sa promoveze in randul colegilor proiecte sociale precum ”Your Choice, Your Project”. Si in acest an, angajatii UniCredit Business Integrated Solutions si UniCredit Bank vor avea ocazia sa ajute comunitatile locale prin votarea proiectelor favorite. Mai mult decat atat, anul acesta vom avea posibilitatea de a ne implica direct in sprijinirea afacerilor sociale si le vom ajuta prin mentorat, coaching si training, folosindu-ne de abilitatile si competentele noastre”.

Parteneri

Programul pentru sprijinirea afacerilor sociale din Romania este realizat in cadrul proiectului ”The Power of Social Enterprise – Bringing Dignified Jobs and Income to At Risk Communities” in colaborare cu UniCredit Foundation, UniCredit Bank si UniCredit Business Integrated Solutions.

Despre NESsT:

NESsT creeaza oportunitati de angajare si venituri sustenabile pentru persoanele excluse de pe piata muncii, prin sprijinirea antreprenorilor cu investitii financiare, oferirea de asistenta tehnica pentru dezvoltarea afacerii si acces la capital social.  

NESsT se adreseaza comunitatilor care se confrunta cu probleme legate de izolare, discriminare, educatie deficitara, abilitati de lucru inadecvate, avand impact in randul persoanelor marginalizate, cum ar fi tineri sau femei in situatii de risc, minoritati etnice, imigranti, refugiati, artizani si fermieri.  NESsT, prin asumarea rolului de pionier in domeniul dezvoltarii afacerilor sociale, efectueaza cercetari extinse in domeniu, disemineaza numeroase publicatii de bune practici si organizeaza evenimente cu acoperire nationala pentru intreprinderi sociale.  www.nesst.org

Despre UniCredit Foundation

UniCredit Foundation este o fundatie corporativa care a fost infiintata in anul 2003 cu scopul de a contribui la dezvoltarea solidaritatii si activitatilor caritabile in comunitatile si teritoriile in care UniCredit este prezenta (17 tari din Europa si Asia Centrala). Prin transferul de resurse financiare si abilitati de management specifice unei companii, UniCredit Foundation sprijina proiecte inovative, cu un impact social semnificativ, acestea fiind implementate de catre organizatii locale non-profit.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions

Despre UniCredit Business Integrated Solutions:

UniCredit Business Integrated Solutions – parte a grupului UniCredit - este o companie de servicii la nivel global dedicata furnizarii de servicii in sectoarele de Tehnologie a Informatiei si Comunicatiilor (ICT), Back Office si Middle Office, Real Estate, Securitate si Achizitii.

Este una dintre primele companii de acest tip create la nivel european, avand ca scop consolidarea si reorganizarea activitatilor operationale necesare pentru functionarea corecta a activitatii Grupului bazandu-se pe o livrare mai flexibila si un timp de raspuns imbunatatit.

Compania include aproximativ 10.000 de angajati si activitati in 11 tari: Austria, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Ungaria, New York si Singapore.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile