«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Publicarea ghidului "Consultare publica eficienta la nivelul administratiei centrale si locale - ghid practic pentru aplicarea Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica"


Data: 2016-06-08

 

 

Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a publicat ghidul Consultare publica eficienta la nivelul administratiei centrale si locale - ghid practic pentru aplicarea Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica. Documentul este disponibil online la acest link.

Ghidul este o publicatie dedicata cu prioritate specialistilor din institutiile publice, menit sa contribuie la o cat mai buna organizare a procesului de consultare publica. Credem insa ca este util si partenerilor de dialog de la nivelul comunitatii.

Ghidul este realizat si sustinut de Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic si de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Demersul se incadreaza in eforturile Guvernului de simplificare, eficientizare si transparentizare a procesului decizional, conform angajamentelor asumate de catre actualul executiv si, pe termen lung, prin mai multe documente programatice (Parteneriatul pentru o guvernare deschisa, Strategia privind mai buna reglementare 2014-2020, Strategia privind consolidarea administratiei publice 2014-2020, Strategia nationala anticoruptie). 

MCPDC propune acest document ca un reper pentru dialogul dintre cetateni si administratie.

Pentru informatii suplimentare, puteti contacta reprezentatii MCPDC la e-mail sinziana.dobre@gov.ro

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile