«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Invitatie proiect "START Social Entrepreneurship for Women!"

Postata in: Oportunitati
Data: 2016-06-09

 

 

Asociatia Consultantilor si Expertilor in Economie Sociala Romania - ACE-ES Romania implementeaza, in perioada iunie 2016-mai 2017, proiectul "START Social Entrepreneurship for Women!"Acest proiect se adreseaza tinerelor absolvente de liceu/facultate cu varsta intre 18-30 ani, din Bucuresti, care nu au un statut stabil pe piata muncii (sunt somere sau sunt proaspat absolvente de liceu/facultate si nu au un loc de munca).

Proiectul are 2 componente gratuite de sprijin si invatare pentru a dezvolta afaceri sociale:

Componenta 1:

a) Consiliere vocationala – ateliere lunare de suport, timp de 6 luni. Tematica abordata: Care sunt talentele, pasiunile si hobbyurile mele pentru a le transforma intr-o afacere? Stimularea initiativei/spiritului practic; Tehnici de rezolvare probleme si creativitate; Gandire pozitiva si asumarea riscului.

b) Program de training ”Manager intreprindere sociala” (5 zile), program autorizat de catre Autoritatea Nationala de Calificari, participantele primesc un certificat de absolvire recunoscut national.

Componenta 2:

a) Sesiuni de consultanta pentru a dezvolta o afacere sociala – tinerele sunt sprijinite pentru a isi dezvolta ideea de afacere/planul de afacere sociala.

b) Cinci ateliere practice focalizate pe cate o tema relevanta: marketing, stakeholders; HR; analiza pietei; sustenabilitate.

c) 2 sesiuni de prezentari ale ideilor de afaceri in fata unor posibili investitori.

ACE-ES Romania invita organizatiile de femei, precum si alte organizatii care au proiecte (sociale, educationale etc.) pentru femei, din Bucuresti, pentru a inscrie tinere beneficiare, din grupurile lor tinta, care sa indeplineasca criteriile enuntate mai jos, in proiectul ”START Social Entrepreneurship for Women!”.

Criterii de includere in proiect:

  • tanara – 18-30 ani;
  • minim studii liceale cu bacalaureat;
  • statut vulnerabil pe piata muncii (somera sau proaspat absolventa de liceu/facultate si nu are loc de munca);
  • puternic motivata sa parcurga TOATE activitatile de sprijin si invatare, pentru a dezvolta propria afacere sociala.

Dosarul de inscriere trebuie sa contina urmatoarele documente:

  • copie CI tanara inscrisa;
  • copie dupa ultima diploma (liceu cu bacalaureat/facultate)
  • o scurta prezentare a situatiei tinerei si a motivatiei de a fi integrata in proiect (nu mai mult de ½ pagini), precum si datele ei de contact (telefon, email)

Documentele se trimit scanate, pana la data de 17 iunie 2016, la adresa de email: ace_economiesociala@yahoo.com.

ACE-ES Romania va incheia parteneriate de lucru cu acele organizatii ale caror tinere nominalizate vor fi incluse in proiect.

Proiect co-finantat de VGIF (The Virginia Gildersleeve International Fund, Inc.)                                       

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile