«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Romania a castigat marele premiu la competitia de antreprenoriat JA Europe Enterprise Challenge 2016

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2016-07-12



Echipa Save Energy din Romania a castigat marele premiu la competitia JA Europe Enterprise Challenge 2016 cu priza inteligenta ce reduce consumul de energie electrica.

Bucuresti, Romania, 11 iulie - Concurand impotriva 19 companii din 16 tari europene, Save Energy a castigat marele premiu pentru cea mai buna companie. Echipa a fost aleasa pe baza ideii inovatoare si a potentialului puternic de business, care ofera o solutie ce salveaza energia consumata inutil de dispozitivele electrice. Echipa a propus o priza inteligenta care impiedica alimentarea cu energie electrica a diferitelor aparate, atunci cand acestea sunt in stand-by. Folosind un microprocesor pe 8 biti priza poate detecta automat atunci cand dispozitivele intra in stand-by si poate impiedica automat alimentarea acestora la sursa de curent, astfel salvand energia consumata inutil. Membrii echipei estimeaza ca daca la nivel mondial toate prizele ar fi inlocuite cu Save Energy, consumul de curent electric s-ar reduce cu cel putin 10%.

“Ne-am focusat pe inovatie, tehnologie si creativitate pentru a ne dezvolta proiectul. Pentru a castiga, am lucrat foarte mult alaturi de JA Romania, dar cred ca principalul nostru avantaj consta in abilitatea noastra de a prezenta si de a vorbi in public, dar si de abilitatea de a scala afacerea. Am intalnit multi studenti din Europa cu un potential mare si noi toti vom face lucruri mari in viitorul apropiat. Premiul castigat ma va ajuta mult in business. Totusi, nu este vorba de banii pe care ii primim, ci despre expunere si de validarea pe piata din partea unor jurati foarte calificati. De asemenea, am primit premiul EY Business Vision care ne va ajuta sa intram in piata mult mai rapid si ne va oferi solutii pentru toate problemele mici.”, a spus Alexander Marcu-Stoica, CEO Save Energy.

Pe 6-8 iulie, peste 90 de studenti au concurat in finala competitiei de antreprenoriat JA Europe Enterprise Challenge 2016. Gazduit in Romania, Bucuresti, JA Europe Enterprise Challenge reprezinta evenimentul european anual al studentilor ce au participat de-a lungul anului in programul universitar de antreprenoriat “Start Up” si care au castigat etapele nationale din tarile lor. Programul “Start Up” este o initiativa JA Europe ce a implicat 14,000 de studenti din 300 de univesitati, oferindu-le oportunitatea de conduce un business inca de la etapa de idee.

In ultimii 12 ani, peste 115,000 de studenti din Europa au participat in programul Start Up. Sprijinind obiectivele europene de imbunatatire a ratei de angajare in randul tineriilor si a ecosistemului de start-up-uri, programul promoveaza competentele cheie pentru a asigura succesul tinerilor dupa universitate.

“Suntem un partener mandru al JA Europa - colaborarea noastra faciliteaza proiecte impresionante care inspira tinerii sa initieze intreprinderi sociale importante. Premiul NN Social Innovation recunoaste inovatia cu un impact pozitiv asupra oamenilor si comunitatilor. Acest impact se aliniaza cu temele programului NN de responsabilitate sociala Future Matters. Dezvoltand un start - up care abordeaza o provocare a societatii si care are o perspectiva de afaceri viabila este o realizare impresionanta. Felicitari echipelor Danish Cardboard Tech si Safety Chair. Mult noroc!” – Fleur Hudig, Head of Corporate Citizenship at NN.

####

Membrii juriului

  • Cosmin Ochisor, Business Development Manager, Hubraum Krakow - Deutsche Telekom
  • Adrian Georgescu, Country Business Development Leader, E&Y Romania
  • Carmen Punga, Industry Manager, Google Romania
  • Hans Daems, Group Public Affairs Officer at Hitachi Europe, Hitachi
  • Carmen Soare, Chief Marketing Officer, NN Romania
  • Patricia Lajara, CSR EMEA Director, Ralph Lauren
  • Vidhya Sampath, Director of Public Affairs - Europe, Tata Consultancy Services

JA Europe Enterprise Challenge Awards

  1. Castigator: Save Energy, Romania
  2. Locul 2: Danish Cardboard Tech, Danemarca
  3. Locul 3: Safety Chair, Danemarca

European Signature Awards

  1. ‘Cisco Technopreneurship Award’ recunoaste cei mai buni antreprenori din domeniul tehnologiei mai bune technopreneurs tineri, care au fost in masura sa puna abilitatile lor digitale in practica si sa vina cu o idee inovatoare. Castigator: Serafirm, Romania
  2.  ‘NN Social Innovation Award’ recunoaste start-up-ul care integreaza cel mai bine grija si impactul in strategia lor de business si in acelasi timp pastreaza un plan realistic in piata concurentiala de astazi. Castigator: Danish Cardboard Tech si Safety Chair, Danemarca
  3. ‘EY Business Vision Award’ recunoaste echipa cu cea mai clara si eficace viziune de business, echipa cea mai inovatoare si mai flexibila, care si-a dovedit succesul real de piata bazat pe asumarea unor riscuri calculate. Castigator: Save Energy, Romania

####

Despre JA Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Persoana de contact

Dorin Calin

Senior Program Manager, Junior Achievement Romania

Telefon: 0730 330 883;

Email: dorin.calin@jaromania.org, http://www.jaromania.org

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile