«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Repair Cafe la Clujana

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2016-08-23

 

 

 

Luna august pentru unii e luna concediilor, pentru altii e o luna a curateniei generale. Ei bine, in asemenea perioade, daca nu esti de soi risipitor, dai peste fel de fel de obiecte prin casa pe care nu le mai folosesti, fie ca s-au stricat, fie ca nu le mai gasesti utilitatea, fie ca tie nu-ti mai aduc bucurie.

Vrei sa gasesti o solutie pentru toate aceste obiecte si materiale? Nimic mai simplu, hai cu ele sambata pe Platforma Clujana, si impreuna cu cei de la Repair Cafe le dam de hac. Cele defecte le reparam impreuna, iar celorlalte le dam alta soarta: le reutilizam si refunctionalizam, recuperam tot ce se poate, iar ce ramane ducem la reciclat. Iar la sfarsit punem si de un picnic.

Repair Café este locul în care obiectele și lucrurile stricate capătă o nouă viață! Un fier de călcat, o mașină de tocat, broasca de la ușă, un aspirator, un prăjitor de pâine, o baterie sanitară, sunt doar câteva exemple ale obiectelor pe care le putem repara împreună sambata.

PENTRU CINE? Pentru tine si toti oamenii mici si mari cu varste intre 3 si 99 ani

CU CINE? Cu oameni pasionati de reparatii și echipele Casa de Cultura Permanenta si Cercul Social

CÂND? UNDE?

27 august, între orele 15-18 cu Repair Cafe Cluj, pe platforma Clujana. 


BILET DE INTRARE: voie buna si orice obiecte pe care doresti sa le repari si sa le reinventezi alaturi de alti oameni creativi.

Noi venim cu mesterii si instrumentele necesare. 

Ti-ar placea sa afli mai multe detalii despre ceea ce punem la cale pe sambata?  Fii cu ochii pe noi, urmareste pagina eventului https://www.facebook.com/events/1037817306338511/

-----------------------

Coceptul Repair Café a apărut în 2009 în Olanda, fiind formulat de Martine Postma, în acea vreme jurnalist și publicist în Amsterdam. În 2010, Martine a înființat Fundația Repair Café (Repaircafe.org). Această fundație oferă sprijin grupurilor locale din întreaga lume care doresc să înființeze propriul lor Repair Café. Fundația susține, drept urmare, și Repair Café Cluj, lansat de Casa de Cultura Permanenta în cadrul programului Orașul Vizibil 2015.

DE CE REPAIR CAFE?

Pentru că prea ne-am obisnuit să aruncăm cantități imense de lucruri. Chiar și lucrurile care nu au aproape nimic stricat și care ar putea căpăta o nouă viață după o mică reparație.

Pentru că o mulțime de oameni fie au uitat că pot și ei repara lucruri, fie nu știu cum.

A ști să repari lucruri este o abilitate pierdută prea ușor. Societatea nu arată întotdeauna multă apreciere pentru cei care mai au aceaste cunoștințe practice, chiar împotriva voinței lor, ei sunt de multe ori lăsat pe dinafară. Experiența lor nu este niciodată, sau aproape niciodată, folosită.

REPAIR CAFÉ SCHIMBĂ ACESTE TIPARE! CUM?

Cunoștințe practice valoroase sunt transferate între oameni. Lucrurile sunt folosite pentru mai mult timp și nu sunt aruncate. Acest lucru reduce volumul de materii prime și energie necesare pentru a face produse noi, astfel se reduc emisiile de CO2, pentru că fabricarea de noi produse și reciclarea celor vechi determină emisii suplimentare de CO2.

Repair Café îi învață pe oameni să își vadă bunurile într-o nouă lumină și să aprecieze din nou valoarea lor.

Repair Café ne amintește că banii nu sunt întotdeauna necesari pentru a avea un obiect reparat.

Repair Café schimbă mentalități și stimulează entuziasmul oamenilor pentru o societate durabilă.

Dar mai presus de toate, Repair Café vrea să arate cât de plăcut poate fi să repari lucruri și cât de ușor este de multe ori. De ce să nu încerci și tu?

Pentru editori mai multe informații:

www.facebook.com/repaircafecluj
www.repaircafe.org

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile