«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Competitia Social Impact Award Romania isi anunta castigatorii pe 29 septembrie!

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2016-09-22

 

 

 

9 echipe cu idei de afaceri sociale au ajuns in marea finala a competitiei Social Impact Award Romania, care isi va anunta castigatorii pe 29 septembrie. Dupa 3 luni de incubare a afacerilor, 3 din cele 9 echipe vor avea ocazia sa castige cate un premiu de 1500 de euro, mentorat si oportunitatea de a participa la Social Impact Award Europe Summit, la Viena, alaturi de castigatorii SIA 2016 din Austria, Republica Ceha, Grecia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Muntenegru, Rusia, Serbia si Slovacia.

Anul acesta, competitia desfasurata in Romania a atras in cadrul evenimentelor peste 500 de tineri dornici sa contribuie si sa aduca un impact social in jurul lor. Echipa SIA a oferit 15 workshopuri de antreprenoriat social in lunile martie si aprilie in universitati din Bucuresti, Cluj Timisoara, Craiova si Iasi.  Pe baza deciziilor luate de juriu, noua echipe au fost selectate si au avut acces la o serie de workshopuri, ca parte a programului de incubare pe parcursul verii, cu scopul de a-si modela mai bine ideile de afaceri alaturi de parteneri ai competitiei ca Enel, BCR, EY, Autonom sau Decat o Revista.

Publicul poate vota un al patrulea castigator pana in data de 26 septembrie, votand pe site-ul competitiei - www.socialimpactaward.ro

Echipele finaliste si ideile lor de afaceri sunt:

 

  • ABCDigital - un program ce isi propuna sa ofere suport educationale persoanelor intre 40 si 65 de ani in dobandirea de competente digitale;
  • Fabrica de experimente - o trusa de experimente stiintifice pentru elevi;
  • Spico - o bucatarie specializata in prepararea de meniuri si produse alimentare fara gluten si lactoza;
  • iHelp - o aplicatie ce ofera un abonament lunar pentru donatii automate catre organizatii non-guvernamentale, proiecte sociale sau umanitare;
  • INBOX - Student House - spatii de locuire in containere maritime transformate in camine pentru studenti;
  • KULT Hub - un hub cultural-educational pentru tinerii din orasul Roman;
  • Save Energy - o priza inteligenta ce isi propune sa salveze energia consumata inutil;
  • Serafim - drone si senzori speciali care au ca scop ajutarea agricultorilor sa salveze resursele esentiale;
  • THATS - Touch & Hear Assisted Teaching System - o solutie educationala destinata nevazatorilor.

 

Ultima etapa a celei de-a cincea editii a Social Impact Award Romania are loc in data de 29 septembrie, la The Entrepreneurship Academy (Bd. Dacia, nr. 99, et. 3) si va aduce echipele finaliste in fata juriului pentru pitch-urile finale de la ora 16:00, urmat de festivitatea de premiere de la ora 19:00.

Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul Social Impact Award si pe evenimentul de facebook al finalei.

Despre Social Impact Award

Social Impact Award este o competitie de idei pentru studentii care vor sa produca o schimbare in societate intr-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social in randul studentilor si tinerilor din Europa Centrala si de Est. Astazi, proiectul este prezent in 10 tari: Austria, Republica Ceha, Grecia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Muntenegru, Rusia, Serbia si Slovacia. In Romania, proiectul se afla la cea de-a cincea editie si este organizat de catre Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions si Universitatea Alternativa.

Global Shapers Bucharest Hub face parte din reteaua globala de Huburi de tineri prezenta in peste 450 de orase din peste 80 de tari aflata sub egida World Economic Forum. (www.globashapers.ro)

Social Innovation Solutions este un butiq de consultanta si training in inovare si antreprenoriat social.

Universitatea Alternativa este o platforma educationala, aflata la intersectia dintre aspiratiile studentilor, provocarile societatii, proiectele companiilor si expertiza profesionistilor care construiesc experientele de invatare.

Persoana de contact:

Corina Angelescu

Social Impact Award Romania PR

corina.angelescu@universitateaalternativa.ro

0743 096 875

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile