«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Fabrica de experimente, THATS si Spico, castigatorii Social Impact Award Romania!

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2016-10-05

 

 

 

Joi, 29 septembrie 2016, a avut loc marea finala a Social Impact Award Romania, competitia care incurajeaza anual tinerii cu idei de afaceri sociale, la nivel european. In urma pitch-urilor celor 9 echipe finaliste, juriul a selectat trei echipe care au castigat premii in valoare de cate 1500 de euro si ocazia de a merge la Viena in luna octombrie, pentru a cunoaste echipele finaliste din celelalte 9 tari SIA, in cadrul Social Impact Award Europe Summit.

Evenimentul care a marcat incheierea editiei din acest an a competitiei a inceput cu pitch-urilor celor 9 echipe finaliste, in fata participantilor si a juriului format din: Irina Anghel Enescu (Managing Director, South Eastern European Private Equity and VC Association), Zoltan Bereczki (Country Director, NESsT Romania), Stefan Buciuc (Director, Departamentul Autoritati Publice, BCR), Vlad Craioveanu (Co-founder, Impact Hub Bucharest), Daniel Duma (Head of Sustainability, Enel Romania), Alexandru Ghita (Presedinte Fondator, Educativa Group), Cristian Lupsa (Editor, Decat o Revista), Roxana Voicu-Dorobantu (Conferentiar Universitar, ASE). 

Inainte de anuntarea castigatorilor a avut loc o conversatie despre inovarea sociala si oportunitatile de dezvoltare pe care le au antreprenorii sociali din Romania, alaturi de Daniela Visoianu (Presedinte, Coalitia pentru Educatie) si Khalid Inayeh (Managing Partner, KCMC), iar Katherine Milligan (Head, Schwab Foundation for Social Entrepreneurship) si Marie Ringler (Director, Ashoka Europe) a adus o perspectiva globala.

Cele 3 echipe care au castigat competitia Social Impact Award Romania sunt:

 

  • Fabrica de experimente - o initiativa aparuta din dorinta de a imbunatati sistemul de invatamant romanesc pentru generatiile viitoare, mai exact felul in care adolescentii invata practic stiinte exacte, precum fizica si chimie prin utilizarea unor truse de experimente.
  • Spico - o bucatarie specializata in preparea de meniuri si produse alimentare fara alergeni, in principal gluten si lactoza. Provocarea principala a persoanelor cu alergii alimentare este aceea ca nu gasesc mancare destinata nevoilor lor. Deasemenea, Spico  organizeaza evenimente si ateliere de nutritie, pentru a oferi o educatie alimentara persoanelor cu alergii si nu numai.
  • THATS (Touch & Hear Assisted Teaching System) -  o solutie educationala destinata nevazatorilor, care isi propune sa imbunatateasca accesul la educatie al acestora, oferindu-le mai multe oportunitati de dezvoltare si integrare in campul muncii.

 

Pe langa cele 3 premii in valoare de 1500 de euro, finalistii au avut ocazia sa castige 500 de euro, premiu venit in baza Voturilor Comunitatii. Etapa de vot a adunat peste 1500 de voturi pentru cele 9 echipe, iar echipa care a obtinut cel mai mare numar de voturi a fost THATS.

Finala Social Impact Award 2016 a avut loc in paralel in 10 tari din Europa Centrala si de Est. In total, competitia a adunat 93 de afaceri sociale incredibile, 70.000 euro in premii, participarea castigatorilor la SIA Europe Summit Vienna in octombrie si peste 17.000 de oameni care si-au votat preferatii.

Despre Social Impact Award

Social Impact Award este o competitie de idei pentru studentii care vor sa produca o schimbare in societate intr-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social in randul studentilor si tinerilor din Europa Centrala si de Est. Astazi, proiectul este prezent in 10 tari: Austria, Republica Ceha, Grecia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Muntenegru, Rusia, Serbia si Slovacia.

In Romania, proiectul se afla la cea de-a cincea editie si este organizat de catre Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions si Universitatea Alternativa.

Global Shapers Bucharest Hub face parte din reteaua globala de Huburi de tineri prezenta in peste 450 de orase din peste 80 de tari aflata sub egida World Economic Forum. (www.globashapers.ro)

Social Innovation Solutions este un butiq de consultanta si training in inovare si antreprenoriat social.

Universitatea Alternativa este o platforma educationala, aflata la intersectia dintre aspiratiile studentilor, provocarile societatii, proiectele companiilor si expertiza profesionistilor care construiesc experientele de invatare.

 

Persoana de contact:

Corina Angelescu

Social Impact Award Romania PR

corina.angelescu@universitateaalternativa.ro

0743 096 875

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile