«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Finantari in valoare de 150.000 euro pentru 13 proiecte de mediu si educatie profesionala prin programul "Idei din Tara lui Andrei"

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2016-12-09

 

 

  • A 5-a editie a competitiei "Idei din Tara lui Andrei" a inregistrat peste 170 de aplicatii pentru proiecte ce vizeaza educatia profesionala si mediul inconjurator
  • 13 proiecte au fost desemnate castigatoare in urma jurizarii proiectelor de catre lideri de opinie si reprezentanti ai ONG-urilor, dar si a votului public, proportia fiind de 70%-30%.
  • Proiectele desemnate castigatoare de OMV Petrom vor fi implementate in 2017, in 9 judete din Romania.

Bucuresti, 09 decembrie 2016 - 13 proiecte care vizeaza dezvoltarea invatamantului profesional si a mediului inconjurator vor primi o finantare de 150.000 de euro in urma celei de-a 5-a editii a programului „Idei din Tara lui Andrei”.

Selectia proiectelor din programul „Idei din Tara lui Andrei” s-a desfasurat in perioada octombrie - noiembrie 2016. Au putut aplica persoanele fizice, organizatiile nonguvernamentale, institutiile de invatamant si alte institutii publice din toate localitatile din Romania. Peste 170 proiecte au fost inscrise anul acesta in competitie, dintre care, 13 proiecte au fost desemnate castigatoare. Ideile castigatoare propun solutii pentru probleme identificate in judetele Gorj, Bihor, Dolj, Olt, Maramures, Hunedoara, Buzau, Valcea si Mures. Dintre acestea, 8 vizeaza dezvoltarea educatiei profesionale prin dotarea laboratoarelor, instruirea cadrelor didactice si asigurarea orelor de practica pentru viitorii absolventi si 5 vizeaza mediul inconjurator, prin ecologizari, folosirea mijloacelor de transport nepoluante, colectarea selectiva si reciclarea deseurilor. 12 proiecte vor primi finantare de pana la 15.000 euro, iar cel de-al 13-lea va fi sustinut prin finantare de pana la 5.000 euro.

 „Competitia „Idei din Tara lui Andrei” a devenit deja o traditie iar anul acesta sarbatorim a 5-a editie, in care am reusit sa identificam oameni cu initiativa care pot contribui la o schimbare pe termen mediu si lung in doua domenii importante pentru dezvoltarea Romaniei: educatie profesionala si mediu. Ne bucura ca vedem inca o data atat de multe persoane care, nu doar isi doresc o schimbare in jurul lor, ci au idei, curaj si incredere ca se poate!” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Proiectele castigatoare au trecut printr-o etapa complexa de jurizare. 30% din punctajul final a fost acordat prin votul public, unde peste 30.000 de sustinatori au participat la votarea proiectelor favorite. 70% din punctaj a fost acordat de un juriu format din 13 jurati, reprezentanti ai mai multor organizatii nonguvernamentale, reprezentanti ai OMV Petrom, jurnalisti si experti din domeniul responsabilitatii sociale si voluntariatului.

“In urma proiectului educational Tabara Meseriasilor, elevii nostri s-au intors foarte incantati de dotarea atelierelor practice in care au desfasurat diversele activitati sub indrumarea mentorilor. La propunerea lor, am hotarat sa dezvoltam proiectul Pasi catre meserie. Experienta dobandita in timpul orelor de instruire practica reprezinta pasi hotaratori care pot facilita tranzitia elevilor de la scoala la locul de munca.“ au declarat profesorii Popescu Elena si Lascu Renate Simona, castigatoare in competitie cu proiectul „Pasi catre meserie”.

Proiectele castigatoare vor primi finantare pana la finalul anului 2016, urmand ca in 2017 sa isi puna ideile in aplicare, pentru a contribui la rezolvarea unor nevoi din comunitatile din Romania.

Pe parcursul celor 5 editii ale competitiei „Idei din Tara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de aproximativ 700.000 de euro pentru peste 70 de proiecte.

Mai multe informatii despre castigatorii celei de-a 5-a editii a competitiei sunt disponibile pe http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla.

OMV Petrom – Resourcefulness

Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem sa dezvoltam relatii bazate pe castig reciproc intre societate, mediu si companie, prin solutii inovative. Ne concentram pe managementul apei si al CO2, inovatie si energii noi si educatie pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etica si codul de conduita reglementeaza toate relatiile de afaceri, iar dialogul si implicarea partilor interesate sunt parte integranta a practicii comune de business.

"Tara lui Andrei" este principala platforma de implicare in comunitate. Din 2007 pana in prezent am alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile