«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

MCPDC multumeste companiilor care direcționeaza 20% din impozitul pe profit catre ONG. 31 decembrie 2016 - termenul limita pentru acest an

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2016-12-21

 

 

 

In ultimii ani, din ce in ce mai multe companii au optat pentru sprijinirea proiectelor organizatiilor neguvernamentale. Speram ca tot mai multe sa se fi convins de expertiza ONGurilor si de impactul pe care acestea il au in comunitati, astfel incat sa directioneze, pana la 31 decembrie 2016, 20% din impozitul pe profit catre asociatii si fundatii.

Dam publicitatii cea mai recenta Analiza a MCPDC: Mecanisme pentru sustinerea organizatiilor neguvernamentale tocmai pentru a incuraja directionarea, de catre companii, a 20% din valoarea impozitului pe profit pana la 31 decembrie 2016 catre dezvoltarea unei societati civile active care sa faca pe deplin functionale mecanismele democratice in Romania. 

Conform datelor ANAF privind situatia agentilor economici care au declarat sponsorizari pentru anul 2015, judetele Cluj si Brasov se plaseaza pe un loc fruntas cu valori totale de 40 milioane RON directionate catre ONG, urmate de Timis, Prahova, Constanta si Iasi cu 25 milioane RON. La cealalata extrema se situeaza judetele Vaslui, Giurgiu, Gorj, Caras-Severin, Olt si Mehedinti cu mai putin de 1 milion RON in fiecare judet.

Analizele MPCDC din acest an, inclusiv cea de fata, urmaresc sa sprijine dezbaterea publica cu scopul de a contribui la o cat mai larga cunoastere, in randul companiilor,  a acestor mecanisme de finantare a proiectelor ONG respectiv la eficientizarea strategiilor de promovare publica de la nivelul sectorului neguvernamental.

Documentul este disponibil pe pagina web a MCPDC, la acest link.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile