«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

EA invata sa repare impreuna cu Repair Cafe Cluj

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2017-04-05



Repair Café Cluj impreuna cu libaria Bookstory le reaminteste doamnelor si domnisoarelor ca lucrurile stricate nu se arunca, ci se repara. Pe aceasta cale suntem invitate sa invatam sa mesterim, independent de prezenta vreunui barbat prin preajma. Ne vedem pe 6 aprilie la ora 18.00 la libraria Bookstory, blv. Eroilor, nr. 6-8, Cluj-Napoca.

Reparatiile de baza din casa ne-am bucura sa fie o activitate la indemana oricui isi doreste sa se descurce singur/a. Fara sa conteze daca esti o doamna sau un domn. Prea ne-a obisnuit societatea contemporana ca barbatul e cu reparatiile si femeia isi are locul doar la cratita. Pentru ca multe dintre voi ne-au impartasit ca au obosit sa se roage de partener, de tata, de un frate sau amic sa vina sa repare balamaua de la usa sau siguranta arsa!

De va incanta incanta intr-adevar ideea de a invata cum sa reparati singure clanta de la usa, robinetul din baie, cablul intrerupt de la casti, jucaria preferata a copilului, precum si multe alte obiecte din gospodarie, va dam intalnire pe data de 6 aprilie la ora 18.00 la libraria Bookstory. 

Invatam impreuna cum sa reparam usor si cu placere, intr-o ambianta antrenanta si creativa, alaturi de oameni indemanatici, pasionati si prietenosi. O oportunitate de a te bucura de inspiratie si de comunitate!

----------------------------
Coceptul Repair Café a aparut in 2009 in Olanda, fiind formulat de Martine Postma, in acea vreme jurnalist si publicist in Amsterdam. In 2010, Martine a infiintat Fundatia Repair Café (Repaircafe.org). Aceasta fundatie ofera sprijin grupurilor locale din intreaga lume care doresc sa infiinteze propriul lor Repair Café. Fundatia sustine, drept urmare, si Repair Café Cluj, lansat de Casa de Cultura Permanenta in cadrul programului Orasul Vizibil 2015. 

Repair Café Cluj doreste sa devina o retea de spatii sociale si economice de incurajare a cooperarii si de raspandire a culturii consumului sustenabil de resurse si energie. Este un proiect al asociatiei Cercul Social. In prezent, “Cercul Social” deruleaza mai multe proiecte de modelare teoretica si practica de sisteme economice circulare, atat in ceea ce priveste reducerea risipei in gestionarea resurselor materiale disponibile in orasul nostru cat si in dezvoltarea de modele economice noi, care sa permita cat mai multor concetateni accesul la tehnologii inovative de productie materiala si sociala.

 

Pentru editori

mai multe informatii:

www.facebook.com/repaircafecluj

www.repaircafe.org

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile