«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Curs Erasmus+. Invata sa porti de grija planetei in proiectele tale educationale!

Postata in: Oportunitati
Data: 2017-06-07

 

 

29 de formatori si facilitatori de tineret din noua tari europene vor invata pe parcursul a 8 zile cum sa isi reduca impactul asupra mediului in activitatile educationale pe care le desfasoara. Si tu poti fi unul dintre ei! Societatea pentru Consum Responsabil te invita la cursul gratuit "Redu, Reutilizeaza Recicleaza in Proiecte de Tineret" (1-9 iulie 2017, Aiud, jud. Alba). Termen limita incriere: 11 iunie.

In calitate de agenti de schimbare si lucratori de tineret suntem adeseori absorbiti de idealurile noastre, de misiunea ce ne-o asumam, de activitatile ce le intreprindem, iar orice sarcina in plus pare a ne ingreuna activitatea. Dar oare, grija fata de planeta e o bataie de cap in plus sau ar fi bine sa fie o atitudine de bun simt in tot ceea ce intreprindem?

De ce ne dorim proiecte mai responsabile fata de mediu?

Pentru ca dorim sa traim, sa lucram si sa facem educatie in iubire fata de generatiile celor ce inca nu s-au nascut. Pentru ca in 2016 “pana pe 8 august, omenirea a consumat deja toate resursele pe care Pamantul le putea genera pe parcursul intregului an. Pana la finalul lui 2016, am consumat resursele de care ar fi trebui sa beneficieze generatiile viitoare. In cadrul fiecarui atelier, eveniment, training putem eficientiza si reduce consumul de resurse, putem reutiliza, putem recicla. Spre exemplu, cand renunti la plastic in activitatile proiectelor tale, oferi sansa nepotilor tai sa respire aer mai curat, sa traiasca intr-un mediu sanatos. Risipa de resurse si consumul responsabil in proiectele de tineret sunt conceptele cheie ale cursului Redu, Reutilizeaza, Recicleaza.

Fie ca lucrezi cu tinerii in domeniul artelor, incluziunii sociale, sportului sau filmului, te invitam sa invatam impreuna cum poti sa consumi responsabil in orice proiect, sa iti reduci impactul asupra mediului intr-un mod creativ, fara costuri suplimentare si aducand totodata beneficii economiei locale. Fie ca vorbim de elementele de ordin logistic, de masa, cazare, de transport exista solutii prietenoase cu natura pentru fiecare din ele.

Ce iti poate aduce participarea la acest curs?

  • Vei intelege cum e afectata natura si mediul innconjurator de activitatile si obiceiurile tale de zi cu zi din cadrul proiectelor de tineret
  • Vei invata cum sa integrezi conceptul celor 3 R (Redu, Reutilizeaza, Recicleaza) in activitatile tale si  cum sa ai astfel proiecte mai responsabile fata de mediu.
  • Vei intra in contact cu o gama de metode si instrumente pentru  organizarea de proiecte eco-responsabile.
  • Vei intelege la nivel profund ce beneficii ai tu, comunitatea si planeta cand implementezi proiecte in iubire fata de natura si resursele ei.
  • Noi competente pentru a-i inspira si sensibiliza pe tinerii cu care lucrezi inspre a fi mai grijuli cu Mama Natura
  • Vei experimenta invatarea intr-un mediu intercultural.
  • Contacte si parteneriate noi in tarile participante la proiect: Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Italia, Latvia, Macedonia, Moldova, Romania, Spania, Tunisia.
  • O vizita de studiu la initiative locale din Cluj-Napoca ce aplica in activitatile lor masuri de reducere a impactului de mediu.
  • 1 Certificat YouthPass

Inscriere! Cei care doresc sa participe trebuie sa raspunda in scris la 5 intrebari:

  1. Numele organizatiei sau al grupului cu care lucreaza
  2. De cat timp lucreaza cu tinerii
  3. In ce roluri s-a implicat in activitatile organizatiei
  4. De ce e important pentru ei sa participle la acest curs
  5. Date de contact (localitatea de resedinta, numar de telefon, varsta).

Acestia trebuie sa trimita raspunsurile la adresa src.romania@gmail.com. Inscrierile se primesc pana in 11 iunie. Persoanele inscrise vor fi contactate telefonic.

Profilul candidatului:

  • lucreaza cu tinerii (lucrator/lider de tineret, manager de proiect, formator in proiecte de tineret, profesor)
  • este membru al unei organizatii non-guvernamentale sau lucreaza cu tinerii in cadrul unei institutii de invatamant
  • este motivat sa reduca impactul de mediu al activitatilor educationale pe care le desfasoara
  • detine cunostinte avansate de limba engleza (scris, vorbit)
  • are peste 25 ani

Promovam egalitatea de sanse, selectia participantilor se va face pe baza profilul de mai sus, fara a se tine cont se orientarea sexuala, religie, culoarea pielii, etc. Niciun fel de discriminare nu va fi acceptata in cadrul procesului de selectie.

 

NOTA:

Costurile de transport, cazare si masa vor fi acoperite de catre organizatori.

Participantii selectati isi asuma participarea la sesiunile de formare pe intreaga durata a trainingului.

Cursul se va desfasura intr-un cadru de lucru si interactiune non-formala, iar metodele de lucru vor fi bazate pe activitati interactive.

Pentru orice neclaritati privind procesul de inscriere la curs va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa src.romania@gmail.com.

Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus+, Actiunea Cheie 1 – Mobilitatea lucratorilor de tineret.

Organizatia gazda a proiectului, Societatea penru Consum Responsabil este o asociatie non-profit care implementeaza proiecte in domeniul consumului si productiei sustenabile, al dezvoltarii durabile si consumului colaborativ, educatiei, actionand inspre dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a comunitatilor locale in particular, si a societatii umane in general. Activitatile SRC includ proiecte de educatie si consultanta, si sunt indreptate spre dezvoltarea intelegerii si punerii in aplicare a conceptului de consum responsabil in mod special in randul tinerilor.

 

* Lucratorul de tineret reprezinta o resursa pentru tineri, organizatii si comunitati, realizand activitati de informare, indrumare si sprijin pentru tineri. Rolul lui este sa-i ajute pe tineri sa se descurce si sa-si dezvolte abilitatile. Totodata, tinerii pot fi ajutati sa se integreze mai usor in comunitate.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile