«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Harta Economiei Sociale si Solidare In Europa

Postata in: Stiri IES
Data: 2017-06-23

 

 

 

Bucuresti, 23 iunie 2017

Aproximativ o mie de structuri de economie sociala si solidara din Europa sunt reprezentante pe o harta online realizata in cadrul proiectului european “SUSY – SUstainable and Solidarity EconomY”, cofinantat de Uniunea Europeana, al carui scop este de a promova metode alternative de productie si distributie, modele diferite de consum si economisire, pornind de la cele mai bune practici ale economiei sociale si solidaritatii.

Harta online poate fi accesata pe pagina de internet www.solidarityeconomy.eu si contine structuri de economie sociala si solidara din 23 de tari europene inclusiv Romania si va fi actualizata in continuare, in masura in care noi intreprinderi sociale isi vor exprima dorinta. Instrumentul ofera posibilitatea structurilor de economie sociala sa-si prezinte oferta, sa-si promoveze locatiile magazinelor in timp ce utilizatorul poate apoi sa acceseze paginile fiecarei structuri de economie sociala in parte.

Obiectivul principal al proiectului european “SUSY - SUstainable and Solidarity EconomY” este de a promova bunele practici privind economia sociala si solidaritatea din Europa iar harta online este unul dintre aceste mijloace prin care diseminarea acestora este posibila.

Aceasta baza de date online a pornit de la un studiu realizat in 46 de teritorii din 23 de tari europene cu privire la bune exemple si caracteristicile economiei sociale si solidare. Harta contine intreprinderi sociale sau cooperative din domenii precum agricultura ecologica, comert echitabil, trai sustenabil, reciclare si servicii ecologice, asistenta medicala si sociala si multe altele.

Din Romania pana la aceasta ora sunt inscrise 27 de structuri de economie sociala, iar harta poate fi imbogatita cu altele noi. Inscrierea pe harta si utilizarea bazei de date este gratuita iar structurile de economie sociala care doresc sa apara pe aceasta pagina pot contacta Fundatia TERRA Mileniul III la adresa de email office@terramileniultrei.ro .

Economia sociala este un concept care creste din ce in ce mai mult in jurul lumii si ofera modele de solidaritate. Prin intermediul economiei sociale se dezvolta, modele de productie, distributie, consum si economisire, bazate pe principiile egalitatii, sustenabilitatii si solidaritatii.

Implementat de organizatia COSPE (Italia) si Fundatia TERRA Mileniul III (Romania), in parteneriat cu alte organizatii europene si internationale, SUSY are o durata de trei ani, finalizandu-se in ianuarie 2018.


Lista partenerilor in proiect:

Proiectul “Susy – Sustainable and solidarity economy” este implementat de: COSPE si Fairwatch (Italia), Südwind Agentur (Austria), Inkota (Germania), Deša Dubrovnik (Croatia), Kopin (Malta), Cerai (Spania), Polish Fair Trade Coalition (Polonia), Ekumenicka Akademie Praha Europe (Cehia), Fair Trade Hellas (Grecia), ngo Mondo (Estonia), Balkan Institute for Labour e Social Policy (Bulgaria), Cardet (Cipru), Pro Ethical Trade Finland (Finlanda), Resources Humaines sans Frontières (Franta), The Co-operative College e Think Global (Marea Britanie), Cromo Foundation e Foundation for Development of Democratic Rights DemNet (Ungaria), Instituto Marquês de Valle Flôr (Portugalia), Fundatia TERRA Mileniul III (Romania), Slovak Centre for Communication e Development (Slovacia), Peace Institute – Institute for Contemporary Social e Political Studies (Slovenia), Action pour le Développement Asbl – Sos Faim (Belgia), Green Liberty (Letonia) si Waterford One World Centre (Irlanda).

Pentru mai multe informatii:

www.solidarityeconomy.eu

Lucian STIRB, PR Officer, TERRA Mileniul III, +40730.081.018, lucian.stirb@terramileniultrei.ro  

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile