«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Invitatie la dezbateri - finantarea intreprinderilor sociale si a cooperativelor din mediul rural si rolul intreprinderilor sociale verzi in dezvoltarea rurala

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2017-07-26

 

 

Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile are placerea sa va invite la Bucuresti, la doua evenimente de mutiplicare si dezbatere dedicate finantarii intreprinderilor sociale si cooperativelor din mediul rural, respectiv intreprinderilor sociale verzi. Evenimentele sunt organizate in cadrul proiectului New Crops – Noile Recolte - Antreprenoriat social pentru crearea de noi oportunitati pentru persoanele excluse social din zonele rurale, finantat prin programul Erasmus+.

Intreprinderi sociale verzi - rolul lor in dezvoltarea rurala - 9 August 2017, ora 14:30

Clubul Taranului (MTR), Strada Monetariei 3, Bucuresti

Antreprenoriatul social verde si contributia acestuia la valorificarea capitalului social din zonele rurale vor reprezenta tematica centrala adresata in cadrul atelierului. Vor fi adresate elemente specifice ale unei afaceri verzi prin prisma practicienilor romani si a bunelor practici identificate in tari partenere si vom discuta despre beneficiile sociale si de mediu, despre provocarile cu care se confrunta antreprenorul verde din rural. Incercam plasarea experientelor romanesti in context european, fara a ignora aspecte precum politicile publice in domeniu si exemple de masuri sau actiuni care pot incuraja dezvoltarea acestui sector.  

Agenda preliminara a evenimentului este disponibila la acest link.

Pentru inscriere va rugam sa accesati acest link.

Termenul limita de inscriere este 3 August 2017.

Finantarea intreprinderilor sociale si a cooperativelor din mediul rural -  10 August 2017, ora 09:30

Hotel Marshal Garden, Bucuresti (Bulevardul Dorobanti, nr.50, sector 1), sala Panoramic 2

Exista intreprinderile sociale in portofoliul de finantare a principalilor actori ai pietei de creditare? Care sunt nevoile de finantare ale intreprinderilor sociale si cum pot raspunde finantatorii acestora? Care sunt particularitatile spatiului rural din ambele perspective, a antreprenorilor si a finantatorilor? Experientele practice din Romania si alte tari europene, vor fi prezentate si dezbatute alaturi de invitatii nostri, in incercarea de a aduce mai aproape intreprinderile sociale si cooperativele, de finantatorii lor.

Agenda preliminara a evenimentului este disponibila la acest link.

Pentru inscriere va rugam sa accesati acest link.

Termenul limita de inscriere este 3 August 2017.

Informatii suplimentare

  • Persoanele interesate se pot inscrie la unul sau la ambele evenimenteATENTIE! In cazul in care doriti sa participati la ambele evenimente, va rugam sa completati fiecare dintre formularele de inscriere.
  • In limita locurilor disponibile, participantii care nu au domiciliul in Bucuresti pot beneficia de cazare in noaptea de 9 spre 10 August 2017 si de decontarea costurilor de transport in limita a 250lei/persoana.

Proiectul New Crops – Noile Recolte are ca obiectiv sa ofere cunostintele si abilitatile necesare formatorilor, managerilor si viitorilor manageri ai cooperativelor si intreprinderilor sociale care se afla la inceput de drum, pentru a infiinta si dezvolta organizatii/ afaceri sociale de succes care sa produca rezultate econmice si sociale pentru membri lor si sa genereze locuri de munca in zonele rurale.

Pana in acest moment organizatiile partenere au indentificat si promovat peste 40 de bune practici din tarile in care acestea activeaza si 16 studii de caz detaliate, utilizate in materialele de formare ce vor fi promovate si distribuite tuturor celor interesati cu ocazia acestui eveniment si al celor ce vor urma.

Partenerii proiectului sunt: Federazione Trentina Della Cooperazione (Italia), Universidad De Almeria (Spania), Asociacion De Organizaciones De Productores De Frutas Y Hortalizas Dealmeria – Coexphal (Spania) si Coompanion Kooperativ Utveckling Skaraborg (Suedia).

Toate rezultatele proiectului sunt disponibile pentru consultare la adresa: www.ies.org.ro/erasmus.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati:

Irina Opincaru, cercetator – irina.opincaru@fdsc.ro, 0758.231.014

Va asteptam! 

Sursa foto: aici

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile