«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Actualizare - Rolul actorilor economiei sociale - cooperative si intreprinderi sociale - in combaterea saraciei in mediul rural din Europa

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2017-08-29


 

In data de 24 august 2017, Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile a avut placerea sa organizeze la Bucuresti conferinta „Rolul actorilor economiei sociale - cooperative si intreprinderi sociale - in combaterea saraciei in mediul rural din Europa.

Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului New Crops – Noile Recolte - Antreprenoriat social pentru crearea de noi oportunitati pentru persoanele excluse social din zonele rurale, finantat prin programul Erasmus+. Conferinta a reunit peste 100 de antreprenori, practicieni, formatori, cercetatori si alte persoane interesate de domeniul economiei sociale.

Discutiile au debutat cu o scurta prezentare a proiectului New Crops si a lectiilor invatate si a experientelor din Suedia, Spania, Italia și Romania prin ochii participantilor implicați. In cadrul acestei sesiuni au fost lansate si principalele materiale de formare realizate in cadrul proiectului, disponibile pentru descarcare la linkurile de mai jos:

De asemenea, a fost lansat filmul informativ The Story of a New Crop – Povestea unei noi recolte, ale carui episoade pot fi vizionate la linkurile de mai jos:

Conferinta a continuat cu discutii privind evolutiile recente ale politicilor in UE si experiente nationale, pornind de la recomandarile editiei 2017 a raportului „Recent Developments in the Social Economy” elaborat de CIRIEC si apelul la actiune al GECES – „Social enterprises and the social economy going forward”.

In partea a doua evenimentului, cei prezenti au putut alege sa participe la una dintre cele doua sesiuni ce vizau teme de interes la momentul actual: examinarea celor mai bune practici care pot stimula interesul pentru munca de cooperare si functionarea eficienta a cooperativelor agricole sau complementaritatea Programului National de Dezvoltare Rurală cu Programul Operational Capital Uman, in special in ceea ce priveste activitatile Grupurilor de Actiune Locala.

Prezentarile sustinute in cadrul conferintei pot fi consultate si descarcate la linkurile de mai jos.

Modele eficiente de afaceri și instrumente pentru dezvoltarea capacității organizaționale, relevante pentru zonele rurale

Cum putem conecta cel mai bine practicile naționale la elaborarea politicilor la nivel național și la nivelul UE?

Înființarea și managementul cooperativelor. Provocări și recomandări pentru dezvoltarea capacității organizaționale și a politicilor publice

Grupurile locale de acțiune - motor al dezvoltării economiei rurale

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile