«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Starea sectorului neguvernamental britanic in 2011: Mai mult cu mai putin

Postata in: Stiri IES
Data: 2012-01-04

Revista britanica Third Sector si firma de consultanta pentru ONG-uri, nfpSynergy, au anuntat publicarea la mijlocul lunii ianuarie a studiului State of the Sector, studiu bazat pe rezultatele unui sondaj realizat in randul a 700 de reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale britanice.

Cateva dintre concluziile acestui sondaj au fost date publicitatii, acestea referindu-se in principal la situatia veniturilor si a serviciilor oferite de ONG-uri, o tema distincta fiind cea a veniturilor obtinute din donatii. Astfel, 43% dintre respondenti au afirmat ca in 2011 aceste venituri au stagnat sau chiar au crescut. Pentru 4% au crescut considerabil, in timp ce pentru 18%, acestea au crescut putin.

32% dintre cei intervievati se afla in categoria cu venituri organizationale diminuate. Studiul releva faptul ca, in ciuda ratei crescute a somajului si a micsorarii veniturilor pe familie, britanicii raman in continuare sensibili la cauzele promovate de ONG-uri si ''foarte generosi'' in ceea ce priveste donatiile facute.

In opozitie, veniturile obtinute de la stat s-au diminuat considerabil. Cu toate acestea sau poate tocmai datorita contextului economic si social actual, organizatiile neguvernamentale britanice sunt mai “agitate” in ceea ce priveste furnizarea de servicii, tendinta generala fiind aceea de diversificare a acestora.

Rezultatele finale ale studiului vor face referire inclusiv la opinia reprezentantilor ONG vis-a-vis de politicile guvernamentale, aspectele legislative, independenta si, in general, provocarile sectorului neguvernamental britanic.

Sursa: www.nonguvernamental.org

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile