«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Chestionar SENSES, pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale din regiunea Dunarii

Postata in: Stiri IES
Data: 2017-11-01

 

 

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, in calitate de partener in cadrul proiectului SENSES, va invita sa luati parte la o consultare privind mediul antreprenoriatului social in Romania.

Intreprinderile sociale reprezinta factori importanti ai dezvoltarii favorabile incluziunii si joaca un rol esential in abordarea actualelor provocari economice, sociale si de mediu. Cu toate acestea, lipsa politicilor sociale si a unui cadru legal adecvat, a pietelor de investitii sociale, precum si lipsa cunostintelor in domeniul antreprenoriatului social sunt probleme des intalnite in regiunea Dunarii.

Proiectul SENSES vine in intampinarea acestor provocari, prin crearea unei retele transnationale de intreprinderi sociale, intreprinderi traditionale responsabile social, investitori financiari (in economia sociala), factori de decizie, reprezentanti ai mediului academic, precum si functionari ai ONG-urilor din regiunea Dunarii. Rolul retelei este de a promova in comun un model inovator de intreprindere sociala, precum si dezvoltarea economica durabila a regiunii Dunarii, pe baza inovarii sociale.

In acest sens, va rugam sa ne sprijiniti prin completarea unui chestionar, ce are ca scop dezvoltarea intreprinderilor sociale din regiunea Dunarii, prin formularea de recomandari pentru crearea de noi modele de elaborare a politicilor menite sa creasca oportunitatile de angajare a grupurilor sociale marginalizate si a persoanelor vulnerabile si prin personalizarea instrumentelor necesare organizarii unui curs online destinat intreprinderilor sociale. La sondaj pot participa toti actorii economiei sociale: asociatii, fundatii, intreprinderi sociale, federatii, etc.

Pentru completarea chestionarului va invitam sa accesati acest link.

Proiectul SENSES - Consolidarea antreprenoriatului social prin adoptarea practicilor de responsabilitate sociala corporativa in dezvoltarea competentelor si abilitatilor antreprenoriale in Regiunea Dunarii este finantat in cadrul primului apel al Programului Transnational Dunarea, Axa prioritara 1 – O regiune a Dunarii inovatoare si responsabila din punct de vedere social. Obiectivul general SENSES este consolidarea antreprenoriatului social in regiunea Dunarii, prin implicarea unor practici responsabile din punct de vedere social in imbunatatirea abilitatilor antreprenoriale. Mai multe detalii despre proiect aflati la acest link

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile