«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Tineri defavorizati sustinuti de CONCORDIA Agricultura

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2018-01-30



Proiectul CONCORDIA Agricultura, intreprindere sociala sustenabila pentru insertie profesionala, a avut o valoare de 95.190,77 CHF si a fost co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Valoarea grantului primit de Organizatia Umanitara CONCORDIA a fost de 64.723,95 CHF, acesta fiind destinat dezvoltarii intreprinderii sociale pentru insertie profesionala, CONCORDIA Agricultura.

Valoarea totala a proiectului este de 95.190,77 CHF, acest lucru insemnand o sustinere financiara de 67,99% din partea Elvetiei, pentru perioada 01 august 2016 – 31 ianuarie 2018, si 32,01% (30.466,82 CHF) contributia financiara a organizatiei. Proiectul s-a adresat tinerilor cu varste cuprinse intre 17 si 35 de ani, institutionalizati sau postinstitutionalizati, tineri fara o locuinta stabila, cu un istoric de viata in strada sau persoane de etnie roma.

50 de tineri au fost informati despre oportunitatea de formare pentru lucrator in cultura plantelor, 13 tineri inscriidu-se la cursul pentru lucrator in cultura plantelor din cadrul Scolii de Meserii CONCORDIA. Acestia au participat la activitati de formare teoretica, dar si practica in cadrul intreprinderii sociale CONCORDIA Agricultura si in alte companii de profil, inclusiv in cadrul schimburilor de experienta cu scoli din Austria. Pe langa formarea teoretica si practica, Scoala pentru Viata a venit in sprijinul tinerilor pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, iar programele de Case Management si Job Coaching au ajutat la implementarea unui plan de interventie personalizat pentru fiecare tanar in parte si pregatirea pentru obtinerea unui loc de munca si mentinerea acestuia pe termen lung. De asemenea, au fost oferite gratuit servicii de consiliere psihologica si psihoterapie, cazare si masa pe toata perioada cursului, dar si cazare in locuintele sociale dupa finalizarea formarii profesionale.

O parte foarte importanta a proiectului a fost crearea a 4 locuri de insertie profesionala in cadrul intreprinderii sociale CONCORDIA Agricultura pentru absolventi, ca rampa de lansare catre piata muncii, si oferirea suportului necesar pentru ocuparea unui loc de munca in alte companii.

CONCORDIA Agricultura este o intreprindere de economie sociala care face parte din CONCORDIA Development, ramura economica a Organizatiei Umanitare CONCORDIA. Prin vanzarea produselor oferite de CONCORDIA Agricultura, tineri aflati in dificultate primesc o sansa la educatie si integrare profesionala urmand cursurile Scolii de Meserii, program al Centrului Austriac pentru Educatie si Formare Profesionala CONCORDIA.

Despre CONCORDIA

CONCORDIA este o organizatie independenta, neguvernamentala si non - profit, cu un istoric de 26 de ani in Romania, care are ca misiune sustinerea si (re)integrarea  sociala, familiala, scolara si profesionala a copiilor, tinerilor si familiilor aflate in dificultate, spre o viata independenta si autonoma. Proiectele noastre se deruleaza in Bucuresti, Ploiesti si Aricestii Rahtivani, Judetul Prahova, si se adreseaza unui numar de peste 2.000 de copii, tineri si adulti in fiecare an. Pentru mai multe informatii, accesati www.concordia.org.ro

Despre Programul de Cooperare Elvetiano – Roman

Asistenta financiara elvetiana isi propune sa contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse, cat si intre diferitele regiuni de dezvoltare ale statelor beneficiare. Pentru mai multe informatii, accesati www.swiss-contribution.ro si www.swiss-contribution.admin.ch/romania

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile