«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

8 cooperative din Romania infiinteaza Uniunea Nationala a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV)

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2018-02-19

 

 

8 cooperative din Romania infiinteaza Uniunea Nationala a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV). Noua structura a fermierilor a avut saptamana trecuta sedinta de inauguare si operationalizare a organizatiei ce marcheaza un nou model pentru reprezentarea agricultorilor, a problemelor si prioritatilor acestora.

Ne face o deosebita placere sa va informam ca miercuri, 14 februarie, a avut loc sedinta de inaugurare si operationalizare a Uniunii Nationale de Ramura a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV, prima de acest gen din Romania”, se arata intr-un comunicat de presa remis de conducerea UNCSV redactiei Agrointeligenta.

UNCSV reuneste, pentru inceput, opt cooperative agricole, membri fondatori, dupa cum urmeaza: Agrisud Cooperativa Agricola, Arges Biosud Cooperativa Agricola, Braicoop Cooperativa Agricola, Dobrogea Sud Cooperativa Agricola, Oltenia Cereal Nord Cooperativa Agricola, Tinoasa Cooperativa Agricola, Unirea Covurlui Cooperativa Agricola si 15 Februarie Rotunda Cooperativa Agricola care au o cifra de afaceri insumata de peste 100 milioane de lei si acopera o suprafata de aproximativ 150.000 hectare, aflata in continua extindere.

Obiectivele UNCSV sunt:

  1. sa acorde sprijin membrilor sai pe aspecte de legislatie, fiscalitate, facilitand schimburile de experienta si imbunatatirea guvernantei agriculturii romanesti prin cooperativizare;
  2. sa acorde sprijin si consiliere fermierilor care vor sa se asocieze in cooperative;
  3. sa fie partener de dialog institutional corect cu M.A.D.R., Guvern, Parlament, Presedintie si celelalte institutii ale statului pe probleme specifice cooperativelor agricole si membrilor acestora;
  4. sa actioneze complementar cu celelalte organizatii profesionale, in parteneriat, pentru atingerea obiectivelor comune;
  5. sa se implice activ in:
  • promovarea cooperativelor agricole si imbunatatirea cadrului normativ specific;
  • promovarea si validarea facilitatilor fiscale pentru cooperativele agricole si membrii acestora;
  • clarificarea aspectelor legate de dubla impozitare a cooperativelor si membrilor
  • elaborarea si prezentarea catre autoritati a unui nou proiect de lege privind cooperativele agricole;
  • crearea de filiere scurte;
  • clarificarea complexitatilor privind cadastrul agricol si tranzactiile cu terenuri agricole;
  • promovarea unor masuri specifice cooperativelor agricole si Romaniei in PAC post 2020, in special finantari si scheme de sprijin specifice;
  • schimburi de bune practici;
  • obtinerea de avantaje economice membrilor prin masificare si posibilitatea de a transforma productia primara agricola si a adauga valoare.

Din echipa de conducere a UNCSV fac parte:

1. Nicolae Sofone – Presedinte Cooperativa Agricola Dobrogea Sud si Presedinte al UNCSV;
2. Alexandru Haita – Director Cooperativa Agricola Tinoasa si Vicepresedinte al UNCSV;
3. Mircea Paul Baluta – Director Cooperativa Agricola Arges Biosud si Membru al Consiliului de Conducere;
4. Stefan Stanescu – Membru Cooperativa Agricola 15 Februarie Rotunda si Membru in Consiliul de Conducere;
5. Ciprian Coja – Director Cooperativa Agricola Unirea Covurlui si membru in Consiliul de Conducere;
6. Florin Constantin – Presedinte Onorific UNCSV;
7. Florentin Bercu – Director UNCSV.

Noua organizatie din agricultura se arata inca de la inceput deschisa colaborarii in sectorul agricol, oferind public datele de contact pentru fermierii care doresc sa se alature noii initiative:

Ne manifestam disponibilitatea de colaborare pe orice aspecte legate de o mai buna functionare a cooperativelor agricole si asocierea fermierilor si ne puteti contacta prin email: florentinbercu@uncsv.ro sau tel. 0722.156.961”.

Stire preluata integral de pe agrointel.ro

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile