«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Lansare brief "Economia sociala in programul presedintiilor Consiliului Uniunii Europene. Perspective pentru Romania la Presedintia Consiliului UE"

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2018-04-24

 

 

 

Platforma de Sprijin RO2019 a societatii civile lanseaza brief-ul intitulat "Economia sociala in programul presedintiilor Consiliului Uniunii Europene. Perspective pentru Romania la Presedintia Consiliului UE", elaborat de Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC).

Evenimentul va avea loc joi, 26 aprilie 2018, intre orele 13.00-16.30, la Spatiul Public European (Strada Vasile Lascar nr. 31), cu participarea domnului Victor Negrescu, Ministru delegat pentru Afaceri Europene, reprezentantilor FDSC si Europuls, membrilor Platformei RO2019, societatii civile, mediului academic si presei.

Inscrierile au loc pana cel tarziu pana cel tarziu marti, 24 aprilie, prin completarea formularului disponibil AICI.

Agenda evenimentului este urmatoarea:

 13:00 – 14:30 SESIUNEA I

 Lansarea brief-ului „Economia sociala in programul presedintiilor Consiliului Uniunii Europene. Perspective pentru Romania la Presedintia Consiliului UE” - Autor: Irina Sinziana Opincaru

 1. Contextul Presedintiei Romane a Consiliului UE din 2019 si implicarea societatii civile

 Ionut Sibian, Director executiv Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile / Platforma de Sprijin RO2019 a societatii civile

 2. Evolutia pregatirilor pentru Presedintia romana a Consiliului UE

 Victor Negrescu, Ministru delegat pentru Afaceri Europene

 3. Economia sociala, actor cheie in dezvoltarea economica si sociala a Romaniei. Perspective privind Presedintia Consiliului UE 2019

 Adrian Marius Randunica, Secretar de Stat Ministerul Muncii si Justitiei Sociale (TBC)

 4. Prezentarea brief-ului „Economia sociala in programul presedintiilor Consiliului Uniunii Europene. Perspective pentru Romania la Presedintia Consiliului UE”

 Irina Sinziana Opincaru, cercetator Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile / Institutul de Economie Sociala / Platforma de Sprijin RO2019 a societatii civile

 5. Intrebari si raspunsuri


 14:45 – 16:30 SESIUNEA II

 Workshop „Platforma RO2019 si Presedintia Romana a Consiliului UE”

 Worskshop-ul se adreseaza entitatilor de economie sociala, antreprenorilor sociali si societatii civile in general, avand obiectivul de a le prezenta conceptul Presedintiilor rotative ale Consiliului UE si a-i familiariza cu contextul Presedintiei Romane din 2019.

 

Platforma RO2019 a societatii civile este o initiativa neguvernamentala a Europuls – Centrul de Expertiza Europeana si a Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, lansata in 2016 pentru a sprijini pregatirile pentru Presedintia Romana a Consiliului UE din prima jumatate a lui 2019. Proiect neutru din punct de vedere politic, RO2019 isi propune sa coaguleze eforturile societatii civile romanesti din tara si din strainatate pentru a asigura trecerea cu succes a celui mai important test de maturitate al Romaniei de la aderarea la UE in 2007.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile