«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Social Impact Award cauta tineri romani care vor sa schimbe in bine comunitatile lor pentru a-i premia. E ultima saptamana de aplicari la competitia internationala

Postata in: Oportunitati
Data: 2018-05-24

 

 

Tinerii care isi doresc sa schimbe probleme sociale curente intr-un mod inovativ sunt asteptati sa aplice pana pe 27 mai la Social Impact Award pentru a putea castiga premii de 5000 de euro si participarea la SIA International Summit in Georgia Tbilisi si la Red Bull Amaphiko Academy in Africa de Sud. Termenul limita initial a fost prelungit ca sa poata acorda sansa mai multor tineri sa aplice.

Social Impact Award este o competitie internationala, prezenta in 20 de tari din Europa, Africa si Asia, care sustine tinerii profesionisti, studentii si elevii care vor sa devina inovatori sociali. Si anul acesta, participantilor li s-a pregatit un program educational complex, premii de 5000 de euro si mentori antreprenori sociali de succes astfel incat ideile lor sa se poata transforma in proiecte concrete. Video.-ul explica ce au de facut.

In lunile martie-aprilie, echipa Social Impact Award a realizat ateliere de antreprenoriat social pentru peste 400 de tineri din 9 orase: Bucuresti, Cluj, Tara Fagarasului, Ploiesti, Galati, Timisoara, Craiova, Iasi si Constanta, unde au avut invitati inovatori sociali si au invatat participantii procese de design prin care, plecand de la a intelege mai bine o problema care te frustreaza in jur, construiesti o solutie. In editiile trecute au fost finaliste idei care imbunatateau cu kituri de experimente predarea fizicii in scoala, aplicatii pentru a invata la BAC, colectii de genti din materiale upcycled, tururi turistice speciale, veste de semnalizare pentru biciclisti, idei de recipiente pentru a face gradini suspendate in case, idei pentru a mobiliza donatori de sange sau de gemuri facute de bunici, fiind binevenite in competitie idei din toate domeniile, inclusiv idei in stadii incipiente care nu sunt inca organizatii sau proiecte derulate precum si proiecte care exista deja, dar nu de mult de un an.

Dupa primirea aplicatiilor, juriul format din experti in antreprenoriat social de la BCR, Enel, Decat o Revista, NESsT, Ashoka, Educativa, Concordia, Triple Helix, va selecta 15 idei de proiecte care vor intra intr-o etapa de dezvoltare pe parcursul verii. Pe 3 octombrie, juriul va acorda 3 premii de 1500 de euro, la care se adauga premiul de popularitate in valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunitatii. Castigatorii vor primi burse de participare la Social Impact Award International Summit, care va avea loc la inceputul lunii noiembrie, in Tbilisi, Georgia. De asemenea, castigatorii SIA 2018 vor descoperi scena antreprenoriatului social din Africa de Sud la Red Bull Amaphiko Academy in 2019.

Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul Social Impact Award.

Atelierele au fost realizate la invitatia partenerilor locali din fiecare oras: AIESEC, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, UPBizz Politehnica, Colegiul National Sfantul Sava, Bucuresti, AEGEE Ploiesti, Link Hub, Uniunea Studentilor din Romania, Un Youth, Universitatea Ovidius din Constanta, JCI, ASFEEA, Fundatia Comunitara Galati, Minds Hub, Homecomers, Fundatia Comunitara Fagaras.

In Romania, proiectul se afla la cea de-a saptea editie si este organizat de catre Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions si Universitatea Alternativa cu sprijinul partenerilor Enel, BCR si Red Bull Amaphiko.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile