«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Invata sa gestionezi propriul proiect - un nou workshop de weekend marca activEco

Postata in: Oportunitati
Data: 2018-05-30

 

 

Programul activEco 2018 continua! Intre 15-17 iunie, ne dam intalnire la Riscova (Rep. Moldova) in mijlocul naturii, de data aceasta pentru a invata impreuna despre managementul proiectelor sustenabile. Participarea este gratuita, iar costul transportului va fi rambursat.

Ce invatam? Pe scurt, acest workshop pune accentul pe proiecte si cum facem sa iasa asa cum ne dorim. Dar nu este vorba de orice tip de proiecte, ci anume de initiative socio-ecologice, care tin cont de principiile dezvoltarii durabile.

Mai pe indelete, vei afla mai multe despre etapele unui proiect, despre cum sa te dezvolti ca project manager si cum sa gestionezi cu succes timpul si resursele de care dispui. Toate acestea le vei pune in practica direct pe ideea ta de proiect sustenabil, cu aplicatii interactive care sa se plieze pe acesta. 

De ce sa particip? Fiindca ne dorim ca activEco sa duca la rezultate concrete, participantii vor primi sprijin si dupa incheierea workshop-ului, in vederea implementarii proiectelor. Mai exact, fiecare echipa de proiect va beneficia de suportul unui mentor cu experienta, precum si de un buget de pornire. Echipele isi vor prezenta propunerea finala in toamna, in cadrul evenimentului IarmarEco, dedicat oportunitatilor ecologice si antreprenoriatului social.

Inainte de activEco, n-aveam idee cu ce voiam sa ma ocup pe termen lung. Dar cand am pornit propriul proiect – in ciuda tuturor temerilor – l-am lasat in urma pe ”ce sa fac” si am inceput chiar sa fac mai multe lucruri care imi placeau. La un moment dat am inteles ca aceste lucruri devenisera activitatea mea principala - sa fiu activista, sa invat din tot ce fac, sa impartasesc cu altii; asa si traiesc deja de cativa ani. Si simt ca mi-am gasit locul”, ne spune Gabriela Isac, directoare de programe educationale la EcoVisio, care a absolvit programul activEco in 2014.

Cine poate aplica? Suntem in cautare de participanti cu varsta intre 18-30 de ani, care sa aiba conturata o idee de proiect cu grija pentru mediul inconjurator, pentru oameni si pentru viitor. Asteptam inscrieri din toata Rep. Moldova, precum si din regiunile invecinate ale Romaniei si Ucrainei.

Cum ma inscriu? Tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularul de aplicatie online pana miercuri, 6 IUNIE 2018. Important e sa ai deja o propunere de proiect, pe care sa ne-o poti descrie in linii mari.

Daca nu esti sigur ca proiectul tau este sustenabil sau ai nevoie de putina inspiratie, te invitam sa explorezi proiectele participantilor din anii trecuti pe site-ul activEco.

Unde aflu mai multe? Pentru detalii suplimentare, o poti contacta pe Anastasia Costisanu, coordonatoare de proiect activEco, la anastasia@ecovisio.org sau telefonic la +373 69753284. Ne poti de asemenea urmari pe: www.activeco-program.org | www.ecovisio.org | FB: activEco | FB: EcoVisio.

 

Fondata in anul 1999, EcoVisio este o asociatie obsteasca din Chisinau, activa in sfera ecologiei si a dezvoltarii durabile. Misiunea organizatiei consta in atingerea potentialului real al regiunii noastre ca model de societate sustenabila. Printre valorile promovate de EcoVisio se numara cetatenia activa, rezilienta ecologica si economica, antreprenoriatul social si dezvoltarea rurala.

activEco nu ar fi posibil fara sprijinul Theodor-Heuss-Kolleg (THK), un program derulat de Fundatia Robert Bosch si asociatia MitOst, ambele din Germania. THK creeaza oportunitati de implicare activa pentru tinerii din peste 30 de tari, in parteneriat cu organizatii-cheie din regiune.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile