«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

I'm Fine, enJOY si iReUse, castigatorii Social Impact Award Romania 2018!

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2018-10-10



Miercuri, 3 octombrie 2018, a avut loc marea finala a Social Impact Award Romania, competitia care incurajeaza anual tinerii cu idei de afaceri sociale, la nivel international. In urma pitch-urilor celor 9 echipe finaliste, juriul a selectat trei echipe care au castigat premii de peste 5000 de euro si ocazia de a merge la Tbilisi in luna noiembrie, pentru a cunoaste echipele castigatoare din celelalte 22 tari SIA, in cadrul Social Impact Award Summit.

Evenimentul care a marcat incheierea editiei din acest an a competitiei a inceput cu prezentarile celor 9 echipe finaliste, in fata participantilor si a juriului format din: Irina Anghel-Enescu (Managing Director, South Eastern European Private Equity and VC Association), Stefan Buciuc (Head of Social Banking Unit, BCR), Raluca Cocuz (Sustainability Specialist,  ENEL Romania), Alice Stavride  (Concordia Romania), Alexandru Ghita (Presedinte Fondator, Educativa Group), Ciprian Stanescu (Ashoka Romania) si Mathias Haas (Co-founder Super Social).

Inainte de anuntarea castigatorilor a avut loc o conversatie cu tematica ”Doing good better”, alaturi de Vlad Voiculescu (Co-fondator MagiCAMP) si Mathias Haas (Co-founder Super Social & finalist SIA Austria), in care invitatii au expus din proprie experienta provocarile, dar si semnificatia muncii pe care un antreprenor social le traieste de-a lungul carierei sale. Conversatia a fost un boost de motivatie pentru cei din sala, cu precadere pentru finalistii SIA ai caror pasi se indreapta intocmai spre concretizarea ideilor dezvoltate in SIA. 

Cele 3 echipe care au castigat competitia Social Impact Award Romania sunt:

     I'm Fine - o aplicatie mobila ce are ca scopuri stabilizarea, intelegerea, monitorizarea si indreptarea catre ajutor profesionist a oamenilor depresivi.

     enJOY- este un kit educational, suport pentru profesorul de la clasa, cu povesti si exercitii practice creative, avand scopul de a creste interesul elevilor pentru stiintele exacte.

     iReUse - un studio de upcycling si ateliere educationale, care curata orasele si reduce risipa de plastic prin transformarea unui material obisnuit in obiecte valoroase pentru comunitate.

Pe langa cele 3 premii in valoare de 1500 de euro, finalistii au avut ocazia sa castige si un premiu de 500 de euro, premiu venit in baza Voturilor Comunitatii. Aceasta etapa a adunat peste 3000 de voturi, iar echipa care a obtinut cel mai mare numar de voturi a fost Unique Faces and Glamour. UF&G este un spectacol de moda pe scena caruia vor fi doar persoane cu dizabilitati. Scopul principal este schimbarea perceptiei societatii asupra persoanelor cu dizabilitati.

La aceste premii se adauga premiul Red Bull Amaphiko revenit echipei iReUse care va merge ca invitat special la Academia Red Bull Amaphiko din Africa de Sud in mai 2019 unde va interactiona cu alti antreprenori sociali pasionati sa aduca solutii inovatoare la provocarile lumii.

Comunitatea SIA a insemnat cheia noastra catre construirea unui business cu trasaturi sociale si educationale. Totodata, castigarea marilor premii, ne-a dat convingerea ca SIA este mult mai mult decat un incubator, este un drum catre o experienta antreprenoriala.” Echipa iReUse

Am inceput cu o dorinta de a contribui la educatie in Romania, cu o idee vaga de afacere si cu zero experienta antreprenoriala. Si totusi, pana la finalul perioadei de incubare ideea noastra a luat forma unei afaceri sociale fezabile, inovative, si de impact. Multumita SIA, acum suntem pe cale de a deveni antreprenori sociali.” Echipa enJoy

“SIA ne-a oferit un suport extraordinar in dezvoltarea proiectului nostru. Pe langa premiu, luam cu noi feedback-ul juriului, cunostintele acumulate in perioada de incubare, o retea de oameni care vor sa schimbe lumea in bine si experienta unui eveniment foarte bine organizat.” Echipa I’m Fine

Organizatorii vor lansa anul viitor editia cu numarul 8, Social Impact Award 2019, continuand misiunea proiectului de a pune antreprenoriatul social pe harta oportunitatilor de cariera pentru tineri.

--------------------

Despre SIA

Social Impact Award este o competitie internationala, prezenta in peste 20 de tari din Europa, Africa si Asia. SIA  sustine tinerii profesionisti, studentii si elevii care vor sa devina antreprenori sociali.

In Romania, Social Impact Award se afla la cea de-a saptea editie si este organizat de catre Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions si Universitatea Alternativa cu sprijinul partenerilor ENEL Romania, BCR si Red Bull Amaphiko.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile