«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Au inceput inscrierile la Social Impact Award Romania 2019, o competitie cu premii de 5000 de euro pentru idei de afaceri sociale!

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2019-03-07

 

 

 

Vrei sa calci pe urmele antreprenorilor sociali care au schimbat lumea? Joi, 28 februarie, s-a lansat cea de-a opta editie a Social Impact Award Romania, o competitie internationala care sustine tinerii profesionisti, studentii si elevii care vor sa devina antreprenori sociali. Tinerii intre 14 si 30 de ani care isi doresc sa schimbe probleme sociale curente intr-un mod inovator sunt asteptati sa aplice pana pe 17 mai.

La evenimentul de lansare experti in antreprenoriat social au impartasit perspectivele lor asupra impactului social si solutiilor la probleme sociale. Am descoperit mai multe despre mentalitatea antreprenorului social cu  Ana Janošev, (community manager SIA International), Alessio Menegazzo (Head of Sustainability Enel Romania), Irina Anghel-Enescu (Managing Director South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association) si Zoltan Bereczki (membru in board-ul NESsT Romania). Afla despre antreprenoriat social aici.

Si anul acesta, la a opta editie, participantilor li s-a pregatit un program educational complex, premii, conectare, astfel incat ideile lor sa se transforme in proiecte concrete. Inscrierea in competitie se face prin intermediul platformei online: apply.socialimpactaward.ro, pana pe 17 mai.

In programul educational, Social Impact Award Romania desfasoara o serie de 21 ateliere si evenimente in perioada martie - aprilie, pe teme precum Idea Generation, Impact Lab si Business Modelling, in 11 orase: Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Constanta, Galati, Craiova si pentru prima data in Brasov, Oradea, Baia Mare si Focsani. Mai multe detalii despre workshop-uri si inscrieri sunt disponibile aici. 

Dupa primirea aplicatiilor pana pe 17 mai, juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra intr-o etapa de dezvoltare si incubare a ideilor pe parcursul verii. Juriul este format din experti, printre care se afla si partenerii Social Impact Award Romania: Raluca Cocuz, Specialist in Sustenabilitate @ Enel Romania si Nicoleta Deliu, @BCR.  Perioada de incubare vine cu resursele necesare, astfel incat tinerii sa isi dezvolte ideea mai departe. Incubarea ofera acces la:

  • sesiuni individuale de mentoring;
  • metode si instrumente de lucru specifice antreprenoriatului social;
  • o comunitate de tineri antreprenori sociali;
  • suport in intelegerea prioritatilor si in actionarea in directia lor.

Pe 3 octombrie, juriul format din experti in antreprenoriat social va acorda 3 premii de 1500 de euro, la care se adauga premiul de popularitate in valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunitatiii si burse de participare la Social Impact Award International Summit, din noiembrie, in Kiev, Ucraina.

Aplica cu ideea ta la Social Impact Award 2019 folosind platforma de inscriere proiecte apply.socialimpactaward.ro. Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul Social Impact Award, pagina de Facebook Social Impact Award si Instagram @sia_romania.

Despre Social Impact Award

Misiunea organizatorilor este pregatirea si inspirarea tinerilor pentru a-si crea si dezvolta propriile initiative si pentru a deveni parte din solutiile de care Romania are nevoie, reprezentandu-ne cu mandrie cu ideile lor in retelele internationale, iar pentru asta au dezvoltat programe de invatare, inspiratie si sustinere financiara in programe ca Future Makers (www.futuremakers.ro), Shaping Conversations si Social Impact Award.

In Romania, competitia este la a opta editie si de 4 ani este organizata de catre Universitatea Alternativa - un model educational alternativ si un program de invatare personalizat, Social Innovation Solutions - design si consultanta de inovare sociala si Global Shapers Bucharest Hub - reteaua de tineri initiata de World Economic Forum si a sustinut pana acum 40 de  idei de afaceri sociale. Partenerii care sprijina SIA Romania 2019 sunt BCR si Enel Romania.

Astazi, proiectul este prezent in peste 17 tari, printre care: Austria, Bosnia & Hertegovina, Croatia, Republica Ceha, Georgia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Elvetia, Ucraina, Turcia, Uganda, Kazahstan.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile