«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Social Impact Award, competitie cu premii de 5000 de euro pentru idei de afaceri sociale, vine in UPB si ASE!

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2019-03-19

 

 

Vrei sa calci pe urmele antreprenorilor sociali care au schimbat lumea? S-a lansat cea de-a opta editie a Social Impact Award Romania, o competitie internationala care sustine tinerii profesionisti, studentii si elevii care vor sa devina antreprenori sociali. Tinerii intre 14 si 30 de ani care isi doresc sa schimbe probleme sociale curente intr-un mod inovator sunt asteptati sa aplice in competitie pana pe 17 mai.

Proiectul international vine cu o serie de workshop-uri prin tara, iar saptamana aceasta ajunge in Bucuresti, in doua dintre cele mai mari universitati din capitala. 

Miercuri, 20 martie, cu sprijinul Centrului de Antreprenoriat Politehnica-UPBizz, Social Impact Award Romania vine in Universitatea Politehnica din Bucuresti. Echipa organizeaza un workshop “Idea Generation”, la Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica din Bucuresti, corp A, etaj 3, sala 3.2, incepand cu ora 17:00. In calitate de facilitator va fi Diana Matache, Alumnus Universitatea Alternativa si invitat pe Daniel Barbu, castigator Social Impact Award Romania 2018.

Totodata, in ziua urmatoare, 21 martie, impreuna cu organizatia studenteasca Clubul de Turism si Ecologie ECOTUR (Club ECOTUR), Social Impact Award Romania aduce “Idea Generation” in incinta Academiei de Studii Economice din Bucuresti, cladirea Virgil Madgearu, sala 2013, parter, incepand cu ora 18:00. In cadrul workshop-ului, participantii se vor intalni cu Florin Ghinda, co-fondator Romania Pozitiva, o platforma de informatie si educatie pozitiva si cu reprezentantul echipei de organizare SIA Romania, Andreea Nedu, castigatoare a editiei din anul 2018. Participarea la acest eveniment este gratuita, iar mai multe detalii pot fi parcurse aici.

Participa la workshop-uri si vei fi ghidat in generarea ideilor cu impact de catre echipa Social Impact Award Romania, iti vei creste sansele de a fi castigatorul unuia dintre cele 3 premii de 1500 de euro sau a celor 3 invitatii la SIA Summit din Kiev.

Workshop-urile se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 30 de ani care:

Sunt in cautare de idei de proiecte prin care sa creeze impact social

  • Vor sa cunoasca alti tineri care au interese similare
  • Vor sa descopere instrumente utile in dezvoltarea si testarea ideilor lor
  • Vor sa descopere cum pot castiga in cadrul Social Impact Award Romania unul dintre cele 3 premii de 1500 €, mentorat, conectare, sau sansa de a participa la SIA International Summit din Kiev, Ucraina.

Pe langa participarea la workshop-uri, cei doritori se pot inscrie oricand pana pe 17 mai cu ideea lor in competitia Social Impact Award Romania. Dupa finalizarea workshop-urilor din tara si primirea aplicatiilor, juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra intr-o etapa de dezvoltare si incubare a proiectelor pe parcursul verii.

Aplica cu ideea ta la Social Impact Award Romania 2019 folosind platforma de inscriere proiecte apply.socialimpactaward.ro. Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul Social Impact Award, pe pagina de Facebook Social Impact Award si pe contul de Instagram @sia_romania.

Workshopul Idea Generation - Social Impact Award #UPB este realizat cu sustinerea Centrului de Antreprenoriat Politehnica (UPBizz), Electrical Engineering STudents' European assoCiation (EESTEC Bucuresti) si Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare Bucuresti (LSAC Bucuresti).

Workshopul Idea Generation - Social Impact Award #ASE este realizat cu sustinerea partenerilor nostri Clubul de Turism si Ecologie ECOTUR (Club ECOTUR), Asociatia Studentilor in Contabilitate si Informatica de Gestiune (ASCIG), Sindicatul Studentilor din Cibernetica (SiSC ASE), Asociatia Studentilor Economisti din Romania (ASER) si Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP).

Despre Social Impact Award

Misiunea organizatorilor este pregatirea si inspirarea tinerilor pentru a-si crea si dezvolta propriile initiative si pentru a deveni parte din solutiile de care Romania are nevoie, reprezentandu-ne cu mandrie cu ideile lor in retelele internationale, iar pentru asta au dezvoltat programe de invatare, inspiratie si sustinere financiara in programe ca Future Makers (www.futuremakers.ro), Shaping Conversations si Social Impact Award.

In Romania, competitia este la a opta editie si de 4 ani este organizata de catre Universitatea Alternativa - un model educational alternativ si un program de invatare personalizat, Social Innovation Solutions - design si consultanta de inovare sociala si Global Shapers Bucharest Hub - reteaua de tineri initiata de World Economic Forum si a sustinut pana acum 40 de  idei de afaceri sociale. Partenerii care sprijina SIA Romania 2019 sunt BCR si Enel Romania.

Astazi, proiectul este prezent in peste 17 tari, printre care: Austria, Bosnia & Hertegovina, Croatia, Republica Ceha, Georgia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Elvetia, Ucraina, Turcia, Uganda, Kazahstan.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile