«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Vino la primul Hackathon pe tema tranzitiei catre Economia Circulara!

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2019-03-29

 


 

Serviciul de Cooperare al Ambasadei Frantei si Institutul Francez din Romania selecteaza 50 de participanti din intreaga tara pentru a participa la primul Hackathon pe tema tranzitiei catre economia circulara. Evenimentul e organizat in contextul celei de a 9-a editii a Intalnirilor Europene din Transilvania, eveniment care va avea loc la Cluj-Napoca, pe 15 si 16 aprilie 2019. Termenul extins de inscriere e 31 martie.

Evenimentul din acest an se va desfasura in format hackathon, un concurs de idei ce imbina digitalul si cautarea de solutii inovatoare, pentru a raspunde provocarilor cu care se confrunta comunitatile locale. Depasind cadrul traditional al intilnirilor dintre actorii locali, acest eveniment va reuni aproximativ 50 de participanti, impartiti in mai multe echipe, si isi propune sa vina cu la propuneri de proiecte care i-ar putea inspira pe decidentii locali in definirea de noi strategii. Fiecare echipa, compusa din sase sau sapte participanti, va avea la dispozitie aproximativ 24 de ore pentru a crea un proiect, urmand indrumarile expertilor in dezvoltare durabila si teritoriala.

Acest hackathon este deschis mai multor categorii de participanti: experti in dezvoltare locala si tranzitie ecologica, reprezentanti ai primariilor si structurilor judetene, alesi locali, dezvoltatori, designeri, cadre universitare, studenti, reprezentanti ai mediului de afaceri, antreprenori sau reprezentanti ai ONG-urilor.

Pentru a participa, candidatii trebuie sa completeze si sa trimita formularul de candidatura ce poate fi descarcat de aici pana duminica, 31 martie, la adresele de mail: clement.fabreguettes@diplomatie.gouv.fr si ana-maria.boghean@diplomatie.gouv.fr.

Candidatii au, de asemenea, posibilitatea de a propune un proiect, pe care ar dori sa il discute in cadrul evenimentului.

Pentru mai multe informatii, vizitati pagina de Facebook @RencontresDeTransylvanie si contul Twitter @RET_Romania!

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile