«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

216 persoane din mediul rural au fost initiate in economia sociala

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-01-31

 

In cadrul proiectului "RURES. Spatiul Rural si Economia Sociala in Romania", implementat de Fundatia Soros Romania impreuna cu Fundatia Pestalozzi si Asociatia Forda, au avut loc in a doua parte a anului 2011 o serie de cursuri de introducere in economia sociala adresate locuiltorilor din mediul rural din mai multe judete din Romania.

Obiectivul proiectului "RURES. Spatiul Rural si Economia Sociala in Romania" este sa dezvolte organizatii si intreprinderi specifice economiei sociale in mediul rural, sprijinind persoanele dezavantajate, alaturi de factorii de decizie si furnizorii de servicii pentru aceste categorii sociale, sa se implice activ in imbunatatirea conditiilor de viata ale grupurilor dezavantajate si dezvoltarea comunitatilor din care acestea fac parte.

Prima serie de cursuri de introducere in economia sociala a fost organizata in perioada 6-8 septembrie 2011 in judetele: Braila, Buzau, Calarasi si Prahova.

Cea de a doua serie de cursuri s-a desfasurat dupa cum urmeaza: 20-22 septembrie 2011 in judetele Botosani si Suceava si 21-23 septembrie in Alba si Brasov.

Cate 27 de participanti din cele 3 comunitati din fiecare judet au participat la aceste cursuri. Participantii au fost sateni ai celor 3 comunitati si provin din categorii sociale diverse: persoane dezavantajate, lucratori sociali, dar si proprietari ai unor mici afaceri locale.

La cursul de introducere in economia sociala cursantii au descoperit in detaliu diferitele forme de manifestare ale economiei sociale, au discutat despre activitatile care pot fi realizate sub o astfel de forma de organizare si au vizionat si comentat materiale video despre activitati de economie sociala din Sibiu sau Bucuresti.

Programul celor 3 zile de curs a continut 10 sesiuni de invatare. La sfarsitul cursului, toti participantii au fost examinati. In total, la cele doua serii de cursuri au participat 216 persoane.

AICI puteti consulta suportul de curs folosit.

Sursa: Rures.ro

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile