«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Modelul Economiei Sociale in Romania: economia sociala ofera profit pentru oameni

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-02-01

 

Asociatia Alternative Sociale, in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD),Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Academia de Studii Economice din Bucuresti, a organizat marti, 31 ianuarie 2012, in Iasi, conferinta de lansare a Raportului de Deschidere privind Economia Sociala in Romania: Profit pentru oameni.

Scopul acestui eveniment a fost acela de a oferi un cadru specializat de discutie si oportunitati de networking pentru cei implicati si/sau interesati de economia sociala, precum si recomandari pentru dezvoltarea acestui sector. Reprezentanti ai administratiei centrale si locale din Iasi si Bacau, ai ONG-urilor, reprezentanti ai cooperativelor si specialisti in economie sociala au participat la aceasta conferinta. 

Evenimentul a debutat cu discursurile domnilor Silviu Negut - Decanul Facultatii de Relatii Economice Internationale, Academia de Studii Economice din Bucuresti, si Nicu Gavriluta - Decanul Facultatii de Filosofie si Stiinte Social - Politice, Universitatea Al.Ioan Cuza din Iasi. Dupa prezentarea rezultatelor cercetarii in ceea ce priveste sectorul economiei sociale in Romania, in cadrul conferintei a fost lansat si primul numar al Revistei de Economie Sociala. In a doua parte a conferintei, invitatii au participat la o dezbatere in ceea ce priveste rolul economiei sociale in integrarea grupurilor vulnerabile si dezvoltarea comunitatilor. 

"Raportul de deschidere privind starea economiei sociale in Romania: Profit pentru oameni ofera o imagine de ansamblu in ceea ce priveste economia sociala in tara noastra si potentialul sau de dezvoltare si propune, de asemenea, o definitie integrata a acestui sector. Concluziile principale ale Raportului sunt menite sa ajute la transformarea economiei sociale intr-o forta economica capabila sa genereze mai multe locuri de munca pentru persoanele care au dificultati in integrarea pe piata muncii. Acest lucru poate fi realizat prin crearea unei strategii nationale integrate si colaborare inter-institutionala la nivel local si central, prin dezvoltarea unui cadru institutional si prin crearea de masuri de politica fiscala menite sa incurajeze jucatorii din economia sociala. Cu toate ca termenul de economie sociala nu este foarte bine cunoscut, Revista de Economie Sociala va creste nivelul de informare si intelegere prin oferirea unei game variate de informatii – articole, interviuri, recenzii de carte- pentru toti acei interesati de acest domeniu", a declarat dl. Catalin Luca, Manager Proiect Modelul Economiei Sociale in Romania.

Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), in parteneriat cu Asociatia Alternative SocialeUniversitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Academia de Studii Economice din Bucuresti, implementeaza proiectul Modelul Economiei Sociale in Romania din martie 2011. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2010 – Axa Prioritara 6: Promovarea Incluziunii sociale si este parte a Programului de tara pentru Romania 2010-2012 al PNUD. Proiectul sprijina grupurile dezavantajate si, in mod special, persoane de etnie Roma, persoane cu dizabilitati, tineri postinstitutionalizati si persoane cu venit minim garantat sa devina independente pe o piata a muncii flexibila.

Sursa: Romaniapozitiva.ro

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile