«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Conferinta internationala "Promovarea unei intelegeri mai ample a cooperativelor pentru o lume mai buna"

Postata in: Stiri externe
Data: 2012-02-03

Primul Ministru al Marii Britanii David Cameron s-a alaturat politicienilor care promoveaza importanta cooperativelor, anuntand cu cateva zile in urma ca doreste sa simplifice legislatia in acest sector astfel inca sa fie incurajata mai puternic crearea de afaceri cooperative.

Presedintele Aliantei Cooperativelor Italiene, Luigi Marino, a raspuns imediat la acest demers declarand ca "este de o mare importanta ca tari precum Mare Britanie sa caute in cooperare posibilitatea de a crea o economie mai buna si de a permite unui numar cat mai mare de oameni sa se bucure de succesul si beneficiile unei economii de piata".

Dar care este exact potentialul cooperarii pentru dezvoltarea unei economii mai bune? Conferinta internationala "Promovarea unei intelegeri mai ample a cooperativelor pentru o lume mai buna" va oferi sansa explorarii acestei intrebari si a altor aspecte legate de lumea cooperativelor.

Conferinta va avea loc in perioada 15 – 16 martie 2012, in San Servolo, Venetia si va reuni experti economici de talie internationala, printre care: Romano Prodi, fost presedinte al Comisiei Europene si Prim-Ministru al Italiei; Sir Partha Dasgupta, Profesor Emeritus in Economie la Universitatea Cambridge; Dama Pauline Green, Presedinte al Aliantei Internationale a Cooperativelor (ICA); si Luigi Marino. 

Evenimentul este organizata de Institutul European de Cercetare pentru Afaceri Cooperative si Sociale (Euricse) si de Alianta Cooperativelor Italiene, cu sprijinul Fundatiei Ivano Barberini. Conferinta face parte din seria de evenimente oficiale din calendarul Aliantei Internationale a Cooperativelor (ICA) in cadrul Anului International al Cooperativelor.

Mai multe informatii despre programul conferintei si despre modalitatea de inscriere sunt disponibile, in limba engleza, AICI.

Sursa: Euricse.eu

Articol preluat si editat de Andreea Anastasiu, colaborator IES.org.ro. 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile