«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Cooperativele de locuinte construiesc comunitati

Postata in: Anul International al Cooperativelor
Data: 2012-02-09

V-ati intrebat vreodata cum ar fi sa traiti intr-o cooperativa de locuinte? Acest scurt videoclip pe care il vom prezenta astazi, va permite sa va formati o idee privind modul de viata al membrilor cooperativelor de locuinte si va arata cum cooperativele au puterea de a construi adevarate comunitati. 

O cooperativa de locuinte este formata atunci cand un grup de oameni se alatura, pe o baza democratica, pentru a detine sau controla aspecte ce tin de locuintele lor si de facilitatile comunitatii in care traiesc. De obicei, oamenii fac acest lucru prin formarea unei cooperative non-profit. In fiecare luna, membrii (adica locuitorii acestei comunitati) platesc o suma care acopera partea lor din cheltuielile de functionare ale cooperativei.

Care sunt principalele avantaje ale acestui mod de viata? Deducerile impozitului personal pe venit, evaluari imobiliare din care rezulta impozite mai mici, costuri de intretinere controlate cu participare din partea rezidentilor- acestea sunt doar cateva dintre beneficiile persoanelor care aleg sa locuiasca intr-o comunitate pe care o controleaza chiar ei.

In Statele Unite, mai mult de 1,2 milioane de familii cu diferite niveluri de venit, locuiesc in case detinute si operate prin intermediul asociatiilor de cooperative. Oameni cu nevoi si dorinte diferite au gasit mai multe moduri de a aplica conceptul de cooperare pentru satisfacerea nevoilor privind locuinta si interetinerea locuintei lor. ( sursa: CoopHousing.org )

Veti vedea, in continuare, exemplul concret prin care o asociatie de membri, cum este CHF BC, construieste comunitati prin cooperativele de locuinte in British Columbia. Materialul este in limba engleza. 

 

 

 

Materialul video este produs de Novel Pictures si preluat de pe site-ul Stories.coop .

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile