«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Studentii Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor vor putea efectua practica la ADR Vest

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-02-09

 

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) a semnat in data de 8 februarie 2012, protocolul de colaborare cu Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Evenimentul a avut loc in sala de consiliu a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest.

Obiectivul acestui protocol este acela de organiza stagii de practica consistente, cu aplicatii practice pentru stundentii interesati de tematici precum dezvoltarea regionala si accesarea fondurilor europene. Stagiile de practica la ADR Vest vizeaza facilitarea consolidarii cunostintelor participantilor si formarea si dobandirea abilitatilor acestora in domeniul dezvoltarii regionale.

Astfel, studentii care vor parcurge un stagiu de practica in cadrul ADR Vest vor fi implicati in diferite proiecte implementate de agentie. Unul dintre aceste proiecte vizeaza realizarea Planului de Dezvoltare Regionala pentru Regiunea Vest corespunzator perioadei 2014 – 2020 – document la care studentii vor contribui prin asigurarea muncii de cercetare si avand ca teme de studiu economia Regiunii Vest (analiza ce va fi facuta pe sectoare si subsectoare de activitate), principalii indicatori macroeconomici regionali, dezvoltarea antreprenoriala regionala, principalii agenti economici si domeniile de excelenta economica, initiative antreprenoriale, structuri de sprijinire a afacerilor, relatia mediului economic cu mediul de cercetare-dezvoltare-inovare si efectele crizei economico-financiare asupra economiei Regiunii Vest.

Colaborarea dintre FEEA si ADR Vest dureaza deja de cativa ani, am realizat mai multe proiecte comune, de altfel, colegii de la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, participa activ la procesul didactic in cadrul unui program de masterat organizat impreuna. Protocolul pe care-l semnam astazi este parte componenta a demersurilor noastre de deschidere a invatamantului superior catre comunitatea locala, regionala. Am constietizat  intotdeauna ca este necesara o apropiere mai mare intre mediul universitar, mediul economico-social si piata muncii. Datorita acestei colaborari putem afirma ca FEEA  nu produce someri de lux, toti studentii nostri putand gasi un loc de munca la finalizarea studiilor.”, spune decanul FEEA, profesor doctor Marilen Pirtea.

ADR Vest ofera aceasta oportunitate de practica studentilor FEAA din anul doi de facultate si celor din ciclul masteral care studiaza domenii precum: administrarea afacerilor, economie, economie si afaceri internationale, finante, cibernetica, statistica si informatica economica.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala detine un rol deosebit de important in cadrul procesului de programare regionala, fiind organizatia abilitata sa elaboreze Planul de Dezvoltare Regionala al Regiunii Vest (PDR Vest), in parteneriat cu actorii din Regiunea Vest si partenerii de la nivel national. PDR Vest este documentul de planificare strategica al Regiunii Vest, elaborat intr-un larg parteneriat, care are ca scop orientarea si stimularea dezvoltarii economice si sociale la nivel regional, precum si fundamentarea accesului Regiunii Vest la Fondurile Structurale si de Coeziune ale Uniunii Europene. 

Sursa: StiriONG.ro

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile