«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

RoPot continua evenimentele din cadrul Serilor de Antreprenoriat Social

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2012-02-13


Pe 22 februarie va avea loc un nou eveniment RoPot, in cadrul Serilor de Antreprenoriat Social, dedicat proiectului Scufita Rosie. Proiectul, demarat in iunie 2011 se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si companiilor, in dorinta de a oferi servicii de calitate pentru ingrijirea copiilor.

Ana Derumeaux, Manager Scufita Roşie, a acceptat invitatia celor de la RoPot si va impartasi mai multe despre cum a pornit acest proiect, ce a insemnat organizarea unui astfel de serviciu in cadrul Crucii Rosii, cum a decurs pregatirea si selectarea bonelor, care sunt provocarile specifice in oferirea unui serviciu de calitate pentru ingrijirea copiilor.  

Temele care vor fi dezbatute vor fi:

  •     Ce isi doresc parintii de la un serviciu de babysitting si care sunt standardele de calitate necesare pentru a recomanda serviciile mai departe?
  •     Care sunt pricipalele beneficii (economice si sociale) pe care „Scufita Rosie” le poate aduce prin pachetul pentru companii?


Costul participarii la acest eveniment este de 40 lei (pentru abonatii RoPot implicat şi dedicat, Seara de Antreprenoriat Social este inclusa în pachetul de membru). Alternativ, puteti achizitiona un bon Respiro (servicii bona 4 ore)  la costul de 60 RON/bon.

„Scufita Rosie” este o intreprindere de economie sociala in domeniul serviciilor flexibile si alternative de ingrijire a copiilor pe timpul zilei, infiintata in iunie 2011 de Crucea Rosie Romana, Filiala Sector 6 Bucuresti. Serviciul de babysitting „Scufita Rosie” ofera ingrijire la domiciliu pentru copii între 0-12 ani, din tot Bucurestiul.

„Scufita Rosie” este o alternativa pentru practica la negru si neprofesionista a serviciilor de babysitting, care ameninta securitarea copiilor. Serviciile de babysitting oferite de „Scufita Rosie” se deruleaza respectand valorile umanitare si principiile Crucii Rosii Internationale, fiind permanent monitorizate de asistentul social al echipei „Scufita Rosie”.


„Scufita Rosie” vine in ajutorul parintilor pentru cazuri de urgenta, atunci cand copilul e bolnav si nu poate merge la cresa sau gradinita sau daca sistemul obisnuit de ingrijire nu este disponibil (vacanta scolara, indisponibilitatea membrilor familiei sau a bonei curente, etc.).

De asemenea, „Scufita Rosie” ofera o solutie de ingrijire sigura si de calitate familiilor care doresc servicii de babysitting de lunga durata, garantate de Crucea Rosie prin bonele calificate si angajate cu contract de munca in organizatia noastra.

Un „Bon Respiro” cu durata de 4 ore poate fi folosit pentru servicii de babysitting ocazionale, atunci cand parintii vor sa mearga la un spectacol de teatru pentru adulti, un concert, film sau un party. Bonurile Respiro sunt utilizate și de parintii care se simt surmenati si doresc sa-si reincarce bateriile, iar copii petrec acest timp cu o persoana de incredere si calificata pentru ocupatia de baby-sitter.

La 8 bonuri vandute, „Scufita Rosie” ofera un Bon Respiro gratuit pentru familiile monoparetale (mame singure) cu venituri mici, ale caror nevoi au fost evaluate de Crucea Rosie.

Cine sunt bonele „Scufita Rosie”?

Bonele „Scufita Rosie” sunt femei foste somere, cu varste peste 45 de ani, recalificate profesional pentru ocupatia de baby-sitter in urma parcurgerii unui curs de formare de 360 de ore, acreditat de CNFPA (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor), si ale caror competente sunt garantate de Crucea Rosie Romana.

Sursa: www.ropot.ro

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile