«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

5 structuri de sprijin functionale in cadrul proiectului " Romii creeaza intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj ROMA-RE"

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-02-16

Fundatia PAEM ALBA implementeaza pe o durata de 36 luni, in parteneriat cu Asociatia PAKIV Romania si Techniki Ekpedeftiki Kentro Epagelmatikis Katartisis S.A.(Grecia) proiectul "Romii creeaza intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj "ROMA-RE", in cadrul Fondului Social European, Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Axa prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale". Domeniul major de interventie 6.1. "Dezvoltarea economiei sociale". Proiectul are un buget in valoare totală de 20.840.071,00 RON, din care asistenta financiara nerambursabila 20.423.269,00 RON reprezentand 98% din valoarea eligibila a proiectului, iar contributia solicitantului si partenerilor este de 416.802 RON, reprezentand 2% din valoarea eligibila a proiectului.

Obiectivul principal al proiectului il reprezinta eliminarea excluziunii sociale si ocupationale, de pe piata muncii a persoanelor de etnie roma, prin asigurarea egalitatii de sanse si combaterea discriminarii, constituirea structurilor de sprijin (centrelor de resurse) pentru structurile economiei sociale si infiintarea intreprinderilor sociale care vor contribui la promovarea integrarii pe piata muncii si in societate a grupurilor vulnerabile, precum si promovarea conceptului de dezvoltare durabila.

In cadrul proiectului functioneaza 5 centre de resurse (structuri de sprijin), respectiv 1 structura centrala la Alba Iulia si 4 structuri regionale la Bucuresti, Iasi, Cluj Napoca si Craiova. Personalul care functioneaza in cele 5 structuri de sprijin, inclusiv specialisti de etnie roma este alcatuit din personal instruit in domeniul economiei si incluziunii sociale.

"Centrele de resurse vin in sprijinul persoanelor de etnie roma cu urmatoarele categorii de servicii: consiliere (sociala, psihologica, juridica si antreprenoriala), asistenta-orientare profesionala; sprijin in cautarea unui loc de munca; programe de pregatire initiala (viitori antreprenori sociali si viitori angajati in intreprinderea sociala) care vor cuprinde alfabetizare, redactare CV, competente de comunicare, cunostinte privind drepturile sociale si profesionale; programe de formare pentru antreprenori social-candidati si/sau viitori angajati în intreprinderea sociala, pe teme privind economia sociala si antreprenoriatul social", a mentionat d-nul Nicolaie Moldovan, managerul proiectului.

Prin infiintarea acestor structuri de sprijin se urmareste participarea persoanelor din grupul tinta (care au finalizat pregatirea initiala), la programe de formare; sprijin pentru infiintarea intreprinderilor sociale de catre grupurile vulnerabile (Plan de afaceri, principii de baza aferente organizarii/functionarii intreprinderii, colectarea/gestionarea materialelor de ambalaj); sprijinirea si dezvoltarea retelelor între intreprinderile sociale existente, nou infiintate si alte tipuri de intreprinderi.

Pentru mai multe detalii despre proiect: Persoana de contact Iulia MANOLESCU-DAN, Responsabil PR, FUNDATIA PAEM ALBA, Str. Bucovinei, nr.6, Tel./Fax 0258 818488, iulia.dan@paemalba.ro.

Sursa: www.roma-re

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile