«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Sprijinirea sectorului afacerilor sociale poate crea sute de noi locuri de munca

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2012-02-17

 

Un nou program social care isi propune sa creeze aprope 300 de locuri de munca in Irlanda de Nord este in cautarea a zece afaceri sociale care sa fie sustinute in dezvoltarea acestora in francize.

Intitulat "The Social Enterprise Franchising Programme", acest proiect va oferi de asemnea, unui numar de peste 20 de afaceri comunitare, voluntare sau sociale, sansa sa primeasca asistenta in demararea de noi afaceri sociale.

Programul este implementat de agentia de devoltare a afacerilor Ortus si face parte din Fondul de Slujbe al agentiei "Invest Northern Ireland". Scopul programului este sa creeze 285 de noi locuri de munca si sa ajute organizatiile de voluntariat sau de economie sociala sa faca fata actualei crize economice.

Una dintre afacerile sociale care se bucura deja de avantajele de a-si extinde afacerea prin intermediul francizelor este o firma din Londonderry, Cúnamh ICT, care a inceput sa acorde licente de folosire pentru produsul sau principal –  Social Impact Tracker - o baza de date online securizata care masoara efectele si impactul social al proiectelor utilizatorilor sai.  

Peter MacCafferty, directorul executiv al Cúnamh ICT's, relateaza ca firma pe care o reprezinta a creat in 2011 parteneriate cu 7 alte organizatii de economie sociala. El adauga ca "pana in prezent am creat in mod direct o pozitie full-time, dar pentru a ne atinge target-urile planuite estimam ca vom aveam nevoie sa recrutam inca trei persoane care sa lucreze full-time in departamentul de dezvoltare si suport a produsului. In ceea ce priveste partenerii nostri, planuim realizarea de vanzari de cel putin 80 de licente pe an. Pentru a obtine astfel de performante in vanzari, partnerii nostri vor avea nevoie de angajati suplimentari care sa se dedice acestui obiectiv" (Peter MacCafferty, Cúnamh ICT). Mai mult, Peter MacCaffery estimeaza ca fiecare partner al companiei va avea la randul sau nevoie de cel putin doi noi angajati pentru a-si indeplini obiectivele de vanzari, si avand in vedere ca Cúnamh ICT vizeaza sa isi mareasca numarul de parteneri la 15, asta inseamna ca modelul creat de companie are potentialul sa genereze pana la 33 de locuri de munca noi.

Seamus O'Prey, director executiv la Ortus, subliniaza ca daca succesul obtinut de Cúnamh ICT este replicat la numarul de organizatii voluntare sau de economie sociala vizate de noul program, rezultatele ar putea genera o crestere economica importanta in orasele si satele din Irlanda de Nord.

Cei interesati de acest program pot obtine mai multe informatii la adresa de e-mail: info@socialfranchisingni.com.

Sursa: Belfast Telegraph

Articol preluat si adaptat de Andreea Anastasiu, colaborator IES.org.ro. 

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile