«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

IES lanseaza Scoala de antreprenoriat in economie sociala

Postata in: Stiri IES
Data: 2012-03-06

INSTITUTUL DE ECONOMIE SOCIALA

lanseaza

Scoala de antreprenoriat in economie sociala

In cadrul programului PROMETEUS pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale

Institutul de Economie Sociala (IES) lanseaza prima editie a Scolii de antreprenoriat in economia sociala in cadrul programului PROMETEUS, pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale.

Prin intermediul acestui program in curs de acreditare, IES vine in intampinarea nevoilor de dezvoltare ale organizatiilor economiei sociale care doresc sa lanseze sau sa dezvolte intreprinderi sociale sau activitati economice cu scop social.

Scoala de antreprenoriat in economia sociala este un program gratuit al Institutului de Economie Sociala, destinat dezvoltarii intreprinderilor sociale, sustinut de formatori  instruiti in cadrul prestigiosului Institut EURICSE (European Research Institute for Cooperatives and Social Entreprises) din Trento, Italia. 

Programul isi propune sa fie o scoala de noi lideri pentru economia sociala din Romania, sa faciliteze  schimbul de experienta  in domeniul activitatilor economice cu scop social in cadrul unui laborator  - comunitate de practica si inovare  in acest domeniu.

Incepand de astazi, 2 martie 2012, va incepe si selectia organizatiilor economiei sociale, care vor participa la program si a celor 120 de manageri din aceste organizatii, care isi vor dezvolta cunostintele si abilitatile de management al intreprinderilor sociale si le vor pune in practica cu sprijinul programului.

Etapele programului:

Programul are mai multe etape succesive fiecare dintre ele fiind urmata de o noua etapa de selectie.

Detalii despre Programul de formare „Managementul intreprinderilor sociale”, programul seriilor, criterii de selectie si procedura de aplicare sunt disponibile aici.

Aici puteti afla detalii despre Programul de CONSULTANTA Planul de afacere, o realitate”, Vizita de Studiu si Premii.

Dosarele de candidatura se pot trimite pe e-mail la adresa silvia.misu@fdsc.ro sau prin posta la adresa Str. Orzari, Nr 86A, Bucuresti, sector 2 – in atentia Silviei Misu – program Prometeus de dezvoltare a intreprinderilor sociale, pana cel tarziu la data 15 martie 2012.

Descarcati Formularul de candidatura AICI.

"Programul de dezvoltare a întreprinderilor sociale” este derulat în cadrul proiectului “Prometeus – promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educație și formare profesională la standarde europene” (ID 57676), implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în Oameni!"
si isi propune sa dezvolte si sa promoveze economia sociala ca instrument flexibil si durabil pentru generarea de locuri de munca, dezvoltare economica si incluziune sociala in Romania.

Proiectul va stimula dezvoltarea stiintifica in acest domeniu, cresterea performantelor intreprinderilor sociale, prin cercetare, instruire si informare specifica si promovarea unor politici publice favorabile. Proiectul PROMETEUS este finantat in cadrul Programului Operational sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU. Se asteapta de asemenea ca, la sfarsitul programului participantii sa se implice  in activitatea portalului dezvoltat in cadrul proiectului Prometeus. 

Despre Institutul de Economie Sociala

Institutul de Economie Sociala (IES) este un observator avizat si un suporter activ al economiei sociale din Romania, avand o echipa multidisciplinara de experti economisti, sociologi, juristi si practicieni.  Institutul doreste sa contribuie la dezvoltarea economiei sociale din Romania prin promovarea unor politici publice favorabile, formare, consultanta si informare de specialitate destinate practicienilor in vederea crearii de noi intreprinderi ale economiei sociale si pentru dezvoltarea celor deja existente.

Persoana de contact pentru detalii suplimentare privind programul: Silvia Misu, silvia.misu@fdsc.ro, 0752.444.305.


 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile