«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

CE cauta experti in antreprenoriat social

Postata in: Stiri externe
Data: 2012-03-19

 

Intreprinderile sociale urmaresc sa serveasca interesele comunitatii mai curand decat sa obtina profit. Deseori, asemenea organizatii au o puternica latura inovatoare datorita produselor si serviciilor pe care ofera sau a metodele prin care acestea sunt produse. De obicei, intreprinderile sociale sunt cele care ofera locuri de munca categoriilor de persoane vulnerabile, contribuind la coeziunea sociala, cresterea gradului de angajare si reducerea inegalitatilor.

Datorita acestor argumente si nu numai, Comisia Europeana isi doreste sa contribuie la crearea unui medui favorabil dezvoltarii afacerilor sociale in Europa, si economiei sociale in general. Astfel, asa cum a fost anuntat in "Initiativa pentru Afaceri Sociale", Comisia a lansat o solicitare de aplicatii in vederea formarii unui grup de experti in domeniul antreprenoriatului social. Principala sarcina a acestui grup de experti va fi sa implementeze si sa duca mai departe "Initiativa pentru Afaceri Sociale".   

Aplicatiile trebuie trimise pana la data de 9 aprilie 2012.

Mai multe detalii despre cerinte si formularul de aplicare, le gasiti AICI- in limba engleza.

Comunicatul de presa diseminat de Comisia Europeana anul trecut, referitor la acest subiect, este disponibil AICI- in limba romana.

Mai multe informatii despre Initiativa pentru Afaceri Sociale, gasiti AICI – in limba engleza.

Sursa: ec.Europa.eu

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile