«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

136 de detinuti initiati in meserii ecologice

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-04-04

 

Un numar de 136 de detinuti vor fi sustinuti in reintegrarea pe piata muncii printr-o serie de traininguri ce au drept scop initierea si calificarea acestora in meserii ecologice, in domeniul agriculturii si al constructiilor,  in cadrul proiectului POSDRU "Revenirea fostilor detinuti pe piata muncii si integrarea lor in societate".

Detinutii care vor beneficia de acest rezultat al proiectului vor practica meserii traditionale precum lucrator in cresterea plantelor si animalelor, muncitor constructor lemn, chirpici si piatra, impletitor papura si dulgher. Centrele de training vor fi amenajate in Delta Dunarii, in cadrul Penitenciarului Tulcea, sectia Chilia si grindul Tataru.

Tot in cadrul proiectului, va fi dezvoltat si furnizat pachetul de training pentru detinuti "Educatie pentru reintegrarea in societate", dezvoltat pe baza unei evaluari a nevoilor de informare ce va include arii tematice precum motivarea si stimularea talentului creativ in scopul redobandirii increderii in sine si dezvoltarii unei mentalitati sanatoase asupra vietii si a muncii; cresterea grijii fata de sine prin constientizarea riscurilor legate de sanatate cauzate de expunerea la factori precum consumul de droguri si alcool. De acest program vor beneficia cel putin 200 de detinuti. 

Proiectul isi propune promovarea integrarii sociale a persoanelor aflate anterior in detentie si inlaturarea prejudecatilor si stereotipurilor care impiedica incluziunea sociala a grupurilor vulnerabile, prin incurajarea dialogului cu angajatori din spatiul public si privat, parteneri sociali si reprezentanti ai comunitatii.

Proiectul "Revenirea fostilor detinuti pe piata muncii si integrarea lor in societate" este derulat de Adminstratia Nationala a Penitenciarelor si se implementeaza in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Universitatea de Vest Timisoara, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Calarasi.

Proiectul a fost demarat in aprilie 2011 si se va incheia in februarie 2014.

Sursa: StiriONG.ro

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile