«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Cursuri gratuite de antreprenoriat social la Craiova

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-04-19

 

Luna mai aduce in Craiova cursuri gratuite pentru formarea in domeniul Competente Antreprenoriale. Cursurile sunt organizate de K Consulting Management and Coordination in perioadele 10-13 mai si 24-27 mai 2012.

Antreprenoriatul social reprezinta o noua abordare in vederea obtinerii schimbarii sociale pozitive, intr-un context mondial si national in care atat serviciile sociale oferite prin institutiile statului cat si interventiile cu caracter social specifice sectorului ONG se vad amenintate de micsorarea fondurilor disponibile.

Participarea la curs este gratuita, iar cursantii vor avea asigurate atat materialele de curs cat si transportul si mesele zilnice. Cazarea este asigurata pentru cei care nu au domiciliul in orasul Craiova.

Cursurile se concentreaza in special pe antreprenoriatul social, care solicita un mod de gandire si de actiune clar si inovativ. Se urmareste dezvoltarea comunitatilor traditionale prin implicarea lor in activitati durabile si profitabile, care vor avea capacitatea sa genereze auto-sustenabilitate si independenta solutiilor sociale. Cursurile beneficiaza de autorizarea CNFPA si sunt recunoscute de Ministerul Educatiei si Ministerul Cercetarii, absolventii care se pot bucura de avantajele cursului trebuie sa provina din organizatii ce desfasoara activitati in domeniul incluziunii sociale. Sunt eligibili lucratorii sociali, asistentii comunitari, mediatorii familiali, mediatorii sanitari, mediatorii scolari, membrii ONG, membrii ai intreprinderilor sociale sau specialisti in economie sociala. Cursul se adreseaza persoanelor cu domiciliul in judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Olt si Dolj, in limita locurilor disponibile.

"Participantii vor avea ocazia sa invete alaturi de trainerii nostri pe parcursul a patru zile cum sa dezvolte un plan de afaceri cu impact social. Activitatile interactive in care se vor implica au rolul de a-i familiariza cu etapele conceperii unui astfel de plan, de la identificarea nevoilor sociale si a resurselor disponibile, pana la managementul afacerii", declara Orlando Neagoe reprezentant KCMC din partea proiectului Romano Cher.

Pentru a putea aplica la acest curs, doritorii trebuie sa acceseze pagina www.kcmc.ro/cursuri si sa completeze formularul online pentru inscriere.

Cursul este organizat de KCMC - K Consulting Management and Coordination in cadrul proiectului Romano Cher - Casa Romilor, cofinantat din Fondul Social European prin POS DRU 2007-2013 - "Investeste in oameni", proiect ce isi propune revalorizarea mestesugului traditional rom. Cursurile organizate in cadrul proiectului au rolul de a pregati resurse umane care pot sprijini dezvoltarea entitatilor de economie sociala in randul comunitatilor de mestesugari. Proiectul se desfasoara in perioada iunie 2010 - februarie 2013.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile