«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Petrom si voluntarii Tarii lui Andrei au plantat perdele de protectie forestiera in judetul Giurgiu

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-04-23

 

Petrom a organizat in data de 21 aprilie, cea de-a VIII-a Plantare din Tara lui Andrei in localitatea Roata  de  Jos din judetul Giurgiu. Timp de 4 ore, 10.000 de puieti  de salcam si gladita au fost plantati sub forma unor perdele de protectie forestiera pe malul raului Dambovnic si de-a lungul a doua drumuri judetene, blocate in aceasta iarna de caderile masive de zapada.

Scopul  acestei  actiuni  a fost acela de a preveni efectele  negative  ale  caderilor abundente  de precipitatii. Peste 250 de voluntari din  comunitatile Roata de Jos si Bolintin Vale, angajati Petrom si voluntari din Tara  lui Andrei au participat la actiune.

In  fiecare an  incercam  sa  ajungem  in comunitatile  care  au  nevoie de  ajutorul voluntarilor din Tara  lui  Andrei.  In  aceasta primavara  am  venit  in  sprijinul   comunitatii  din Roata de Jos, prin crearea unei perdele forestiere cu  rolul  de  a  asigura protectia  cailor  de  comunicatie  impotriva inzapezirilor si a vantului. Am fost impresionati  de  entuziasmul localnicilor, care au participat in numar mare, astazi” declara Mona Nicolici, Manager Relatii Comunitare, Petrom.

Zona in care s-a desfasurat actiunea de plantare a fost aleasa prin  consultarea autoritatilor locale si a comunitatii. Plantarea de la Roata de Jos a fost organizata de Petrom in parteneriat cu  Asociatia MaiMultVerde si Ocolul Silvic Bolintin.

In fiecare primavara si toamna, Petrom transforma in realitate cu ajutorul voluntarilor toti  copacii virtuali de  pe  Tara  lui  Andrei. Astfel,   toti  cetatenii  Tarii  lui  Andrei pot   contribui la  actiunile de plantare si  pot   sprijini comunitatile  afectate  de inundatii, alunecari  de teren sau lipsa  spatiului verde.

De  la  lansarea  Tarii  lui Andrei, cu ajutorul  a peste 3.000 de voluntari, Petrom a plantat peste 150.000 de copaci in judetele Prahova, Bacau, Teleorman, Bihor, Dolj, Arges si Buzau.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile